Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Karatay’dan 9 bin öğrenciye dev destek!

Karatay Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde ilkokula başlayacak 9 bin 1’inci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye seti hediye ediyor. Yedi yıldır süren ve ilçede gelenek haline gelen eğitim desteği, bu yıl da çocukların sıralarında yerini almaya başladı.

Eğitime yönelik birçok projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi, yeni okul yatırımlarının yanı sıra mevcut okullarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Belediye, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla her yıl düzenli olarak eğitim destekleri sağlıyor.

 

Okul hayatına yeni başlayacaklara destek

 

Karatay Belediyesi destekler kapsamda ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak her öğrenci için okul çantasının yanı sıra kalem seti, kalemlik, silgi, kalemtıraş, beslenme çantası, kuru ve pastel boya setleri, güzel yazı defteri, boyama kitabı ile sayı çubukları ve fasulyelerden oluşan kırtasiye seti hazırlandı. Çantalar ve setler, öğrencilerin sıralarındaki yerini aldı.

 

“Okul heyecanına ortak oluyoruz”

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, okulların açılmasına kısa bir süre kala çocukların yanında olduklarını vurguladı. Kılca, “2019 yılından bu yana sürdürdüğümüz bu uygulamayı gelenek haline getirdik. Çocuklarımızın okul çantalarını ve kırtasiye malzemelerini ilk ders gününde sıralarında hazır ediyoruz. Böylelikle onların okul heyecanına ortak oluyor, ailelerimizin eğitim harcamalarına da katkı sağlamış oluyoruz.” dedi.

 

“ Gençlere yatırımı geleceğe yatırım görüyoruz”

 

Eğitimin yalnızca fiziki yatırımlardan ibaret olmadığını ifade eden Kılca, spor alanlarından kütüphanelere kadar birçok yatırımı hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Kılca, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görmesi için çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin de her zaman yanındayız. Eğitim için atılan her adımı Karatay’ın geleceğine yapılmış bir yatırım olarak görüyoruz.” diye konuştu.

 

“Öğrencilerimizin yanındayız “

 

Yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin temennilerini de paylaşan Başkan Kılca, “Yeni dönemin tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu yıl da çocuklarımızın başarılarıyla gururlanacağız. Karatay Belediyesi olarak eğitimin her alanında öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yargının iflas tablosu: Milyonlarca dosya karar bekliyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0