Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Reklam Kurulunun, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara karşı korumak amacıyla yürüttüğü denetim ve incelemeleri aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
Kurulun, temmuz ayı toplantısında, sağlık ürünleri ve gıda takviyeleri, emlak ilanları, turizm tanıtımları, iletişim ve finans hizmetleri, sosyal medya etkileyicileri ve dijital içerikler gibi alanlara yönelik reklam ve ticari uygulamaları gündeme aldığına işaret edilen açıklamada, toplantıda, 134 dosyanın karara bağlandığı, 122 dosyanın da mevzuata aykırı bulunduğu bildirildi. Açıklamada, söz konusu dosyalar hakkında durdurma cezası uygulandığı, 15 milyon 733 bin 665 lira idari para cezası kesildiği ve 3 dosya hakkında da tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla erişim engeli kararı alındığı aktarıldı.
“Tedbirleri almaya kararlılıkla devam edeceğiz”
Kurul tarafından bu yılın ocak–temmuz döneminde 970 dosya hakkında görüş ve değerlendirme yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar kapsamında 875 dosya mevzuata aykırı bulunmuştur. Bu dosyalar hakkında durdurma cezasıyla birlikte 156 milyon 856 bin 697 lira idari para cezası uygulanmıştır. 73 dosyada da erişim engeli tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Reklam Kurulu kararlarıyla yalnızca tüketicilerin aldatılmasının önüne geçilmemekte, ilgili sektörlerde etik dışı tanıtımların neden olduğu haksız rekabetin önlenmesi, indirim ve fiyat bilgisi içeren yanıltıcı reklamlara karşı fiyat dengesinin korunması da sağlanmaktadır. Bakanlık olarak, tüketicilerin ihtiyaç ve hassasiyetlerini istismar eden, mevzuata aykırı her türlü aldatıcı, yanıltıcı ve haksız ticari uygulamaya karşı gerekli tüm tedbirleri almaya kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Kaynak: AA
Sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 8,3 arttı
Konya’nın o mahallesinde asfalt çalışmaları başladı
Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri İşbirliği Günü’nü kutladı
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında 16 şirkete kayyum atandı
Türkiye, İsrail’in saldırdığı Küresel Sumud Filosu’ndaki vatandaşları için tüm girişimlerde bulunuyor
Başkan Altay’ın Gazze seferberliğine destek
Cami abdesthanesine, tuvaletlerine ve evliya kabirlerinin taşlarına zarar verildi
Konya dahil 30 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 91 şüpheli yakalandı
KOSAM: Su, bölgesel bir mesele olmaktan çıktı
Basketbolda haftanın programı
Süper Lig’de derbi ateşi