Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

MHP’den anlamlı farkındalık

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Türkiye'de çıkan orman yangınlarına dikkat çekerek, 22 Ağustos Cuma günü fidan dikme etkinliği düzenleyeceklerini kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, orman yangınları dolayısıyla anlamlı bir farkındalık çalışmasına imza atacaklarını söyledi. Karaaslan açıklamasında şunları söyledi; “Ne kadar değişen gündem dolayısı ile biraz unutulmuş olsa da geçtiğimiz günlerde Cennet Vatanımızın birçok bölgesinde çıkan orman yangınları hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Hatta bu yangınlarda vermiş olduğumuz orman şehitlerimiz üzüntümüzü kat kat artırmış ciğerlerimizin yanı sıra yüreklerimizi de yakmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı olarak ülkemizi ve Milletimizi ilgilendiren her konuda duyarsız kalmadığımız gibi bu konuda da hem farkındalık oluşturmak hem de bir umut filizi yeşertmek için gerekli çalışmalara başladık. Bilindiği gibi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey; “Orman demek sadece ağaçlardan, sadece canlılardan müteşekkil alan demek değildir. Orman berekettir, orman emanettir, orman havadır, orman hayattır, orman yurttur, orman yuvadır. Kaldı ki ormanı topraktan ayrı düşünmek, ayrı düşlemek, ayrı yorumlamak mümkün değildir.” diyerek, Yeşil Vatan vurgusunu yapmıştır.

 

Doğamız, geleceğimiz, mirasımız büyük bir tehdit altındadır. Ancak biz, kökleri mazide, gövdesi bugünlerde, dalları ise yarınlara uzanan bir ülkenin fertleriyiz. Bu nedenle 22 Ağustos cuma günü, Konya Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda, hemşerilerimizle birlikte bir fidanı toprağa emanet etmek için, ağaçlandırmak ve umutlarımızı yeniden yeşertmek için bir buluşma düzenliyoruz. Bu etkinlik; yalnızca doğaya değil, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, vatandaş olma şuurumuza da bir can suyu olacaktır. Bu ağaçlandırma etkinliğimizden haberdar olan çok değerli iki sanatçımız Konyalı hemşerimiz Sayın Mustafa Yıldızdoğan ve Nazlı Öksüz hanımefendi de etkinliğimize destek vermek arzusuyla alanda yer alarak türküleri ve şarkıları ile etkinliğimize destek vereceklerdir. Kendilerine bu vesileyle tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Onların sesi, Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda yükselirken; biz sadece türküler ve şarkılar dinlemeyeceğiz, aynı zamanda “Huzurlu ve yeşil bir Türkiye” hayalini hep birlikte haykıracağız. “Bir ve Birlikte Her Şeyden Önce TÜRKİYE!” olacağız. Bu organizasyonun merkezinde, birleşmek, üretmek ve yeşertmek var. Böylesine zor ve karmaşık zamanlarda, vatanımızın her bir ferdi olarak bir araya gelmek zorundayız. Farklılıklarımızı değil, ortak değerlerimizi büyütmek zorundayız.

 

Kılıçarslan Şehir Meydanında dağıtacağımız hemşerilerimiz tarafından toprakla buluşturulacak fidanlar Vatana Can olacaktır. Her fidan, bir umuttur. Her birliktelik, bir diriliştir. 22 Ağustos’ta hem toprağa hem de kalplerimize fidanlar dikmek, hem doğamız hem de birliğimiz için bir araya gelmek istiyoruz. Konya’dan yükselen bu çağrı, tüm Türkiye’ye uzansın. Bu etkinlik bir başlangıç olsun. Doğa için, çocuklarımız için, huzur dolu bir yarın için… Tüm Konyalı hemşerilerimizi ve yüreğinde vatan sevgisi taşıyan herkesi, Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda birlikte nefes olmaya davet ediyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Büyükşehir’den “Coğrafi İşaretli Lezzetler Rotası” projesi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0