
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının X sosyal medya hesabından paylaşılan ortak açıklamada, Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı’nın 4 ülke arasındaki bağların derinleşmesinde önemli bir adım olduğu belirtildi.
Bölgesel dayanışmanın simgesi olan hattın açılışını ve Azerbaycan’dan Suriye’ye doğal gaz arzının başlamasını birlikte ilan etmekten duyulan onur vurgulanan açıklamada, rekor sürede hayata geçirilen projenin, Aralık 2024’teki tarihi gelişmelerin ardından başlayan Suriye’nin çatışma sonrası yeniden imar ve normalleşme sürecine hayati bir destek teşkil ettiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye’nin Kilis ili ile Suriye’nin Halep kenti arasında uzanan ve günlük 6 milyon metreküp kapasiteye sahip olan bu yenilenmiş boru hattı 2 Ağustos 2025’te resmi olarak faaliyete geçmiştir. Katar Devleti, Katar Kalkınma Fonu aracılığıyla bu girişim kapsamında Suriye Arap Cumhuriyeti’nin toparlanma ve istikrar sürecine elektrik üretimini desteklemek suretiyle bağlılığını bir kez daha teyit etmektedir. Halep Elektrik Santrali’ne doğal gaz akışının başlamasıyla birlikte, Suriye’de elektrik arzı önemli ölçüde artacaktır.”
Bu girişimin insani etkisi bakımından güçlü bir anlam taşıdığı, Suriye ekonomisinin hatla yeniden canlanmasına ve halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesine doğrudan katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ayrıca ülkelerimiz bölgede barış, istikrar ve refahı güçlendirme yönündeki kararlılıklarını bir kez daha teyit etmektedir. Bölge halklarının güvenlik, kalkınma ve karşılıklı güvenin nimetlerinden birlikte faydalanacağı ayrılıklara değil işbirliğine dayalı bir gelecek inşa etmeye olan bağlılığımız devam etmektedir.”
Kaynak: AA

Hindistan’ın, ABD’nin aksi yöndeki “uyarısına” rağmen Rusya’dan petrol alımını sürdüreceği iddiası
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100739 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39247 kez okundu
3
Bu yıl İHA pilotu olmak için başvuranların sayısı yüzde 236 arttı
37912 kez okundu
4
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19740 kez okundu
5
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18374 kez okundu
6
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18307 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144854 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141872 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124940 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123095 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121699 kez okundu