Mevlana Kültür Merkezi önünde toplanan bisikletliler, Mevlana Meydanı’na kadar, ellerinde pankart ve fotoğraflarla pedal çevirdi.
Ardından, kazada hayatını kaybeden Ekizer için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.
Topluluk adına açıklama yapan Yücel Uysal, gazetecilere, hayatını kaybeden Ekizer’e Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
Bu olayın, bisikletlilerin trafikte yaşadığı tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Uysal, “Bisikletliler olarak, yollarda görünür olmak ve yaşama hakkını güvenle sürdürmek için destek bekliyoruz. Sürücülere, bu konu hakkında daha dikkatli olmaya, yetkilileri ise etkili önlemler almaya davet ediyoruz.” dedi.
Uysal, bisikletlilerin yollarda olduğunu, bu nedenle mümkün olduğu kadar fark edilmek istendiklerini dile getirdi.
Beyşehir-Antalya kara yolu Derebucak ilçesi yakınlarında 27 Temmuz’da, kullandığı bisiklete otomobilin çarpması sonucu yaralanan Ahmet Ekizer, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
Kaynak: AA
Türk dünyasının gençleri NEÜ’de buluşuyor
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
129131 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
122085 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110665 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108189 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
104436 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68686 kez okundu