Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Çorba yaz aylarının vazgeçilmezi

Yaz mevsiminin gelmesiyle Konyalı vatandaşların beslenme alışkanlıkları da değişti. Sağlıklı yaşam tarzı ve dengeli beslenme konusunda önemli açıklamalarda bulunan Turgay Akkurt, ağır yemekler yerine hafif seçeneklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Akkurt, özellikle yaz aylarında sağlıklı ve hafif beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini ifade ederek,” Yağlı yemekler sindirim sistemine yük bindirebileceğinden ve uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilmekte. Bunun yerine, çorbaların ve hafif yemeklerin vücuda daha yararlı.” İfadelerini kullandı.

 

“Yaz mevsimi için pratik ve sağlıklı bir seçenek”

Çorba tüketiminin yaz ayları ile birlikte artış gösterdiğini gazetemizle paylaşan Akkurt, “Özellikle açısından kolesterol ve kalp hastalıklarına davetiye çıkaran yağlı yiyecekler yerine yaz aylarında bünyemizi yormayan daha hafif yiyeceklerin tercih edilmeli. Yaz aylarında mercimek, ezogelin gibi hazmı kolay çorbaların yanı sıra özellikle geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Hünkar Çorbasını mutlaka sofralarından eksik etmesinler. Akdeniz mutfağının etkilerini taşıyan bu çorba, zengin besin içeriğiyle sofralarda başköşeyi hak ediyor. Sebzelerin ve etin uyumlu birleşimiyle hazırlanan Hünkar Çorbası, hem lezzetli hem de hafif bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir alternatif olan bu çorba hem sindirim dostudur hem de doyurucu özelliği ile ana yemek yerine tercih edilebilir. Mevsim sebzelerinden yapılan Mercimek Çorbası, Tarator Çorbası ve Yayla Çorbası gibi hafif seçenekler, sindirimi kolaylaştırırken, vücuda da vitamin ve mineral desteği sağlar. Çorba sadece açlık giderici bir yemek olmaktan ziyade aynı zamanda vücudun su ihtiyacını karşılayan ve sağlığı destekleyen bir öğün “ ifadelerini kullandı.

 

 

 

“ Bu sıcaklarda ara sıcaklar ön planda”

Yaz mevsiminde sofralarda ana yemeklerini yanında ara sıcakların daha çok yer kaplaması gerekliliğine dikkat çeken Akkurt, “Yaz aylarında sofraların vazgeçilmez yan lezzetleri arasında yer alan cacık ve salata yemek tercihleri arasında önemli bir rol oynuyor. Hafif ve ferahlatıcı bir seçenek olan cacık, yoğurt ve salatalık gibi besin değerleri yüksek malzemelerle yapılırken, özellikle yaz aylarında vücudu serinletiyor. Ayrıca, sindirimi kolaylaştıran özellikleriyle de önemli bir yer tutuyor. Yazın sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak çok önemli. Cacık, hem vücudu serinletir hem de mideyi rahatlatır. Salatalar ise vitamin, mineral ve lif açısından zengin, sindirimi kolay ve sağlıklı birer yan seçenek olurlar.” Şeklinde ifade etti.

 

“Konyalı için çorba yazın vazgeçilmezi”

Akkurt, yağlı yemeklerin her zaman kötü olmadığına, ancak doğru zamanlarda ve doğru miktarda tüketilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, “ Ağırlıklı olarak et ve yağ içeren yemeklerin, özellikle akşam saatlerinde tercih edilmesinin mideyi yormaması için önermiyoruz. Yağlı yemekler, özellikle kış aylarında enerji gereksinimimizi karşılasa da yazın hafif yemeklere yönelmek daha sağlıklıdır.” dedi. Dengeli beslenmenin temelini çeşitliliğin oluşturduğuna dikkat çeken Akkurt, “her öğünde farklı besin gruplarını bir arada sunmanın, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini almasına yardımcı olmakta. Çorba, salata, cacık ve ana yemeklerin dengeli bir şekilde sofraya sunulması, hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün oluşturur.” Şeklinde konuştu. Turgay Akkurt, sağlıklı bir yaşam için beslenme alışkanlıklarında bilinçli seçimlerin önemine vurgu yaparak, “yağlı yemekler yerine daha hafif ve besleyici yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim. Yazın özellikle Hünkar Çorbası gibi hafif çorba çeşitleri, cacık ve salatalar gibi besinleri sofralarımıza ekleyerek, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemenin mümkün “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Şerife Kaya

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’yı sevindiren haber! Orman yangını kontrol altına alındı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0