Fuar süresince, farklı kıtalardan çok sayıda üniversite ile gerçekleştirilen ikili iş birliği görüşmelerinde; öğrenci ve akademik personel hareketliliği, ortak araştırma projeleri ve uluslararası ağlara katılım gibi çeşitli konular ele alındı.
Türkiye Ulusal Ajansı öncülüğünde hazırlanan “Study in Türkiye” bölümünün içerisinde yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi standını ziyaret eden Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya, Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet eşlik etti.
Ziyarette Başkan İlker Astarcı’ya, Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından üniversite hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.
Fuarın ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin San Diego şehrinde bulunan Türkevi’nde düzenlenen resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun yanı sıra fuara katılan çeşitli Türk üniversitelerinin rektörleri ve ABD’de görev yapan Türk bilim insanları katıldı.
Etkinlikte, Türk üniversiteleri ile ABD’de görev yapan Türk akademisyenler arasında tanışma ve iş birliği fırsatları değerlendirildi. Ortak araştırma konuları üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA
Konya’da öğretmen arkadaşını öldüren katil zanlısı: “Pişman değilim”
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
127560 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
120523 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
109781 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
106665 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
103601 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68619 kez okundu