Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor. Salçalarını kaynatarak, kilerlerine kaldıran vatandaşlar, bir başka kış hazırlığı olan turşu için de hazırlıklarını sürdürüyor. Pazara gelerek, turşuluk malzemelerini alan vatandaşlar kışın yiyecekleri turşularını kuruyor. Turşu kurarken, malzemelerin taze olmasının çok önemli olduğunu dile getiren pazarcı Ali Ergül, “Acur ve keleğin 3 kilosu 100 TL, turşuluk domates 25 TL, kornişon salatalıklar 75 TL. 4 kişilik bir aile için kurulacak turşunun maliyeti 500 TL’yi buluyor. Turşu kurarken vatandaşlarımız ürünlerin taze ve temiz olmasına dikkat etmelidir. Ürünler bazen 3-4 günlük oluyor müşteri bunu fark etmeyebilir. Ancak günlük taze ürünler alsınlar. Bildikleri esnaflardan alışveriş yapsınlar. Ona göre alır yaparlarsa daha iyi ve sağlıklı bir turşu olur. Tazeliğini de ürünlerin kararma yapmasından taze olup, olmadığını anlayabilirler. Pazara ürünlerimiz günlük ve taze geliyor. Gelsinler, gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapsınlar” dedi.
Türkiye un ihracatındaki şampiyonluğunu uzun yıllar sürdürecek
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
99814 kez okundu
2
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
18813 kez okundu
3
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17379 kez okundu
4
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
13940 kez okundu
5
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
12669 kez okundu
6
FAO ve Türkiye’den tarım politikalarını güçlendirecek yeni proje
12129 kez okundu