Karaman’ın Kılbasan Köyü’nde tarlada çalışmakta olan babasına yardım eden T.E (12) sulama borusunun başına düşmesi sonucunda yaralanmış ve olay yerine çağrılan ambulans ile Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. T.E (12) ‘nin babasını hastanede karşılayan acil hekimi Dr. Ebru Ö. usulsüz bir şekilde T.E (12)’nin hastaneye ölü olarak geldiğini dile getirmişti. Çocuğunun öldüğü haberi ile yere yıkılan baba Refik E. ilerleyen dakikalarda Dr. Ö’den çocuğunun hayatta olduğunu öğrenmişti.
Acil hekimi Dr. Ebru Özkara tarafından hasta yakınlarına deontolojiye uymayan üslupla durumunun anlatılmasını uygun ve kabul görülmediğini yaptığı açıklamada dile getiren Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “Hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz bu haberden dolayı Genel Sekreterliğimiz tarafından söz konusu hekim hakkında yasal işlemler başlatılmıştır” dedi.
Konu ile ilgili olarak Karaman Valilik’inden yapılan açıklamada ise, Dr. Ö’den hakkından soruşturma başlatıldığını ve doktorun görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
Karaman Devlet Hastanesi’nden Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi’ne sevki yapılan T.E (12)’nin tedavisi sürüyor.
Aileye yanlış açıklama yapan doktor görevinden alındı