Fransa’nın başkenti Paris’teki Philippe-Chatrier Kortu’nda boks branşının kadınlar 57 kilo yarı final mücadelesi yapıldı.
Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı Lin Yu Ting’e 5-0 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti ve bronz madalya elde etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak müsabakayı salonda izledi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Esra, elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayarak, “Dün bazı şansızlıklar yaşadım ve hastalandım. Burada bronz madalya kazandım. ‘Nasip böyleymiş’ diyelim, Los Angeles 2028’de altın madalyayı hedefliyorum. Onu alana kadar da pes etmeyeceğim.” diye konuştu.
Esra, maçlardan önce Türk halkının desteğini hissettiğini belirterek, “Beni tanıyan ya da tanımayan, sözlü veya yazılı olarak ulaşan ve dua eden herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
İlk kez katıldığı Tokyo 2020’de çeyrek finalde elenerek 5’inci olan 27 yaşındaki Esra, Paris 2024’teki başarısıyla olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazanmış oldu.
Konyaspor, Danijel Aleksic ile anlaştı
1
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
118060 kez okundu
2
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile çıkışa geçti
59311 kez okundu
3
TFF, kırmızı kart cezasında değişik yaptı
51875 kez okundu
4
Milli sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu
49090 kez okundu
5
Serbest dalışta dünya ikincisi Ediz Duman’ın hedefi şampiyonluk
41904 kez okundu
6
Korkmaz: Hakkınızı helal edin
36499 kez okundu