Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sinan Ümit’in sunumuyla Konya Eğitim Yardımlaşma Dayanışma ve Çevre Derneği’nde (Konevi-Der) düzenlenen programda, gazeteci Hulusi Turgut’un kaleme aldığı kitap ile eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın yaşamı konuşuldu.
Ümit, kitabın 28 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, “Yazarı Hulusi Turgut bey bir biyografi uzmanı. Sayın Alparslan Türkeş’in hatıralarını, Demirel’in hatıralarını yine Turgut bey yazdı.” ifadesini kullandı.
Cavit Çağlar’ın Süleyman Demirel ile tanışmasını ve yol arkadaşlığını da anlatan Ümit, “Devlet bakanıyken kurduğu temaslarla Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile çok iyi dost oluyor. Nursultan Nazarbayev, Demirel’i yaş günü için Kazakistan’a çağırıyor. Demirel, ‘Siz gidin’ diyor ve Cavit Çağlar’ı özel temsilci olarak Kazakistan’a gönderiyor.” ifadelerini kullandı.
Kitapta daha önce duyulmayan çarpıcı hatıraların yer aldığını vurgulayan Ümit, şunları kaydetti:
“Alparslan Türkeş, Demirel’i 3 defa ziyaret ediyor, ‘Cavit Çağlar’ı bırak, partin eriyor’ diye. Bu önemli. Daha sonra da kendi partisine çağırıyor. Bu, bu kitaptan öğrendiğimiz farklı bir olay. Özal da Cavit Çağlar’ı 3 defa partisine çağırıyor. Sayın Çağlar aynı cümleyi kullanıyor; ‘Ben Demirel ile başladım Demirel ile bitireceğim, gelemem.’ diyor.”

Kulu’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
143621 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
140597 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
123710 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
121898 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
119098 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69531 kez okundu