Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, parti genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına itirazların halen devam ettiğini anımsattı.
Suat Kılıç, Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) itirazları, hukuki normlara uygun olarak kamu vicdanını rahatlatacak şekilde kararlara bağlamasını beklediklerini söyledi.
Seçimlerin ardından yeni bir erken seçim tartışmalarının başlamasına ilişkin Kılıç, Yeniden Refah Partisinin bu konuda net duruş sergilediğini dile getirdi.
“TÜRKİYE’NİN DERDİ BUGÜN SEÇİM DEĞİL GEÇİMDİR”
Kılıç, “Türkiye’nin ihtiyacı parlamento veya cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi değildir. Türkiye’nin derdi bugün seçim değil, geçimdir. Hükümetimizden bütün dikkati ekonomideki sorun başlıklarına yönlendirmesini bekliyoruz.” diye konuştu.
Suat Kılıç, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısına ilişkin sorusuna, “Yeniden Refah Partisi yeni anayasa çağrılarına kapı olarak da kafa olarak da açıktır. Bir teklif olursa bu teklifi değerlendirmeye de açık olduğumuzu daha önce beyan ettik. AK Parti, MHP ya da CHP grubundan veya TBMM’de temsil edilen herhangi bir siyasi parti grubundan bir Anayasa değişikliği teklifi hazırlanacak olursa bunu değerlendirmeye açığız.” yanıtını verdi.(AA)


Odun keserken elinden kayan spiral ile el ve ayaklarını kesti
GÜNCEL
İstanbul’da 20 hissedarın taşınmaz ortaklığındaki uyuşmazlığı arabuluculukla 4 saatte çözüldü
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95963 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79161 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72469 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70727 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66641 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61064 kez okundu