Kaza, dün öğle saatlerinde, Dörtyol-Payas kara yolunda Özerli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sağanak nedeniyle Ş.K.’nin direksiyon kontrolünü yitirdiği 31 AGU 531 plakalı tır, karşı şeride geçti. Bu güzergahta giden 31 AJP 037 plakalı otomobil de tıra çarptı.
Otomobilin sürücüsü Mehmet Sönmez (40) ile eşi Zeliha Sönmez (37), çocukları Eray (13) ve Ecrin Sönmez (1) ile kayınpederi Zeki Kara (63) ve kayınvalidesi Döndü Kara (62) hayatını kaybetti. Sürücünün çocuklarından yaralanan Melek Su Sönmez (8), ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tır sürücüsü Şükrü K. ise gözaltına alındı.
ANNE VE BEBEĞİ AYNI TABUTTA
Kaza anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde süratle gelen tırın aniden sola dönmesi sonucu kazanın yaşandığı ve tırın devrildiği yer aldı.
Kazada yaşamını yitiren 6 kişinin Payas Asri Mezarlığı ve Şehitlik Camisi’ndeki cenazelerinde, Zeliha ve bebeği Ecrin Sönmez aynı tabuta koyuldu. Cenazeler, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından yan yana açılan mezarlarda, son yolculuklarına uğurlandı.
Cenazede gözyaşı döken ailenin yakınları, mezarlara karanfil bıraktı. Öte yandan tır şoförü Şükrü K.’nin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. (DHA)
MHP’li Kalaycı: Seçimi kazanınca MHP veya AK Parti’ye geçeceğim diyenlere inanmayın