Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yerel saatle 05.51’de heyelan meydana geldi. Zhaotong şehrine bağlı Zhenxiong ilçesinde meydana gelen heyelanda 18 evle birlikte en az 47 kişinin toprak altında kaldığı açıklandı. Olayın ardından bölgede 1 kişi sağ kurtarıldı, 500’den fazla kişi ise tahliye edildi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, can kaybının olabildiğince aza indirilmesini sağlamak amacıyla arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla sürdürülmesini istedi.
Termometrelerin sıfırın altını gösterdiği bölgede çalışmalar sürerken, ölü sayısına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.
Heyelanın uyudukları sırada meydana geldiğini söyleyen bölge sakini, “Bir sarsıntı oldu ve çok gürültülüydü. Büyük bir deprem olduğunu düşündüm” ifadelerini kullandı.
Çin’in dağlık bölgelerinde heyelan ve sel gibi afetler sık sık görülürken, Zhenxiong’da 2013 yılında meydana gelen heyelanda 18 kişi hayatını kaybetmişti. İHA
Antalya Valiliğinden kıyıya vuran cesetlerle ilgili açıklama! Dikkat çeken Suriye ayrıntısı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95311 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78504 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71776 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70025 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65991 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60797 kez okundu