Konya AÇIK 25°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

162 kişi havada kayboldu

Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia’ya ait Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu. QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuş rotasındaki hava kontrol kuleleri ile bağlantısını yitirdiği belirtildi.Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a seyir halinde iken kaybolan uçakla ilgili arama kurtarma, ilkyardım çalışmaları başlatıldığı ancak hiçbir sinyal alınamayan uçağın yerinin ve konumunun belirlenemediği belirtildi.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, uçakla irtibatın “Cava Denizi” üzerinde kesildiğini, arama çalışmalarının bu noktada yoğunlaştırıldığını açıkladı.

PİLOT OLAĞANDIŞI BİR ROTA TALEP ETMİŞ

Kuleyle iletişimin kesilmesinden kısa bir süre önce pilotun olağandışı bir rota değişikliği talebinde bulunduğu belirtiliyor. Şimşekli ve fırtınalı hava nedeniyle pilotun daha yüksekten uçmak istediği gelen bilgiler arasında. Pilotun yoğun bulutlardan kaçmak için 6 bin feet yükseklikten 38 bine çıkmak için izin istediği açıklandı.

Yolcular arasında 16 çocuk ve 1 bebeğin bulunduğu bildirildi. Yolcuların uyrukları da netleşmeye başladı. Uçakta 149 Endonezyalı, 3 Koreli, 1 Singapurlu, 1 İngiliz ve 1 Malezyalı yolcu olduğu duyuruldu.

Malezya merkezli havayolu şirketi “AirAsia”, kriz masası oluşturulduğunu, yolculara ulaşmak için arama ve kurtarma çalışması başlatıldığını açıkladı.

BU İLK DEĞİL

Malezya Havayolları’na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan bir yolcu uçağı 239 yolcusuyla 8 Mart’ta kaybolmuştu. Kayıp uçaktan o tarihten beri haber alınamazken bu kez 295 kişi ile Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giden Malezya Havayolları’na ait bir başka uçak Rusya-Ukrayna sınırında bir füzenin isabet etmesi sonucu vurularak düşürülmüştü.

0 0 0 0 0 0
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

162 kişi havada kayboldu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0