Konya’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan etli ekmeğe zam geldi. Daha önce 4 liradan satılan 180 gram etli ekmek hamurunun fiyatı 5 liraya yükseldi.
Artan un fiyatlarıyla birlikte yükselen maliyetler zammı da beraberinde getirdi: Konya’da 4 liradan satılan etli ekmek hamurunun fiyatı 5 liraya çıktı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 13 Haziran’da aldığı kararla birlikte kentteki fırınlarda uygulanacak azami fiyat tarifelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, etli ekmek hamuru 5, lahmacun hamuru 4 TL’den satılacak.
Etli ekmeğin fiyatı 60 TL’ye çıkarken tereyağlı peynirli fırın böreği ile Konya böreği de bu fiyattan satılacak.
Sade etli ekmek- bıçak arası fiyatı 70 TL olarak açıklanırken lahmacunun fiyatı 35, yağ somununun fiyatı ise 55 TL’ye yükseldi.
Konya’da geliştirilen hububatlar tohum sanayicisine tanıtıldı