Konya protokolü ve vatandaşların katıldığı “İrfan Vakti” yürüyüşü yapıldı
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve merkez ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ile vatandaşlar, Şems-i Tebrizi Türbesi’nde bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, postnişin Fahri Özçakıl dua etti.
Protokol üyeleri ile vatandaşlar, daha sonra “İrfan Vakti” temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Mevlana Caddesi’nden tekbirlerle Mevlana Meydanı’na kadar yürüdü.

Katılımcılar, meydanda düzenlenen Nevbe Merasimi’ni dinledi.
Ardından Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden katılımcılar, Mevlevi geleneği olan “Gülbang duası”nı dinledi.

Öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 748. yılı dolayısıyla 7-17 Aralık’ta düzenlenecek törenler, Mevlana Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerle devam edecek.

Hazreti Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’dan ‘sevgi’ mesajı:
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95289 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78487 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71754 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70001 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65969 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60786 kez okundu