Hazreti Mevlâna’nın 748. Vuslat Yıldönümü anısına düzenlenen ve Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek turnuvaya başvurular, 14 Aralık’a kadar satranc.karatay.bel.tr adresinden alınacak. Turnuvaya Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip 2021 – 2022 yılı vizesi yapılmış, 2015 ve öncesinde doğan, lisans ili Konya olan sporcular katılabilecek.
Turnuvanın ilk turu 17 Aralık Cuma günü saat 14.30’da, son tur yani final ise 19 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.
Dereceye girenler ödüllendirilecek
7-8 yaş, 9-10 yaş, 11-12 ve 13-14 yaş kategorilerinde düzenlenecek turnuvada kendi kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü de verilecek.
Buna göre her kategorinin birincisi 1500 TL, kupa ve madalya; her kategorinin ikincisi 1000 TL, kupa ve madalya; her kategorinin üçüncüsü ise 500 TL, kupa ve madalyayla ödüllendirilecek.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvanın tüm insanlık için önemli bir değer olan Hazreti Mevlana’nın anılmasına vesile olacağını ifade ederek, turnuvaya katılacak bütün genç beyinlere başarılar diledi.
Başkan Kılca, “Hayatı boyunca bilginin, ilmin ve hoşgörünün simgesi olmuş Hazreti Mevlana’nın diyarı Karatay’da, Hazreti. Pir’in anısına böyle bir turnuva düzenlemeyi arzu ettik. Satranç gibi tamamen akla ve bilime dayalı bir sporun şehrimizde ve Karatayımızda yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Belediye olarak spora ve sporcuya olan desteğimiz sürecek” dedi.
Meram’da ‘Şeb-i Arus’ öncesi sıkı denetim
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95138 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78329 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71601 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69850 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65835 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60719 kez okundu