1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan tutuklu sanık Hacı Gürcan ve taraf avukatları katıldı.
Sanık Gürcan, bazı sıkıntılı durumlarda panik olduğunu savunarak, “Psikolojik olarak herhangi bir hastanede tedavi görmedim, sadece hatırladığım kadarıyla 2000’de hastaneye muayeneye gitmiştim. Olay nedeniyle pişmanım, böyle bir olayın olmasını istemezdim.” dedi.
Sanığın avukatı Salih Taytak ise Hacı Gürcan ile yaptığı görüşmede sanığın psikolojik yönden kendisine normal gelmediğini belirterek, bu durumun araştırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, tanıkların dinlenmesi ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
– Olay
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde 9 Ağustos’ta miras meselesi nedeniyle Hacı Gürcan (62) ile kardeşi Uğur Gürcan (48) arasında tartışma çıkmış, Hacı Gürcan’ın tabancayla ateş ettiği kardeşi Uğur Gürcan, hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra kaçan Hacı Gürcan, 12 Ağustos’ta yakalanarak tutuklanmıştı.
Aksaray-Konya kara yolunda tır şarampole devrildi: Sürücü bu araçtan burnu dahi kanamadan çıktı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95267 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78462 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71728 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69978 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65947 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60775 kez okundu