Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Habib-i Neccar Dağı’nda yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla yayılan alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Hatay’ın merkezi ilçesi Antakya’da Habib-i Neccar Dağı’nda gündüz çıkan ve gün içerisinde yapılan müdahale ile kontrol altına alınan yangından bir süre sonra bu kez farklı bölgede çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı.
Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri gelerek müdahale etmeye başladı. Rüzgarın etkisi ile kısa süre içerisinde -büyüyen yangını kontrol altına almaya çalışan ekipler, özellikle alevlerin evlere yaklaşmaması için yoğun çaba harcadı.
Alevlerin daha fazla yayılması için birçok noktadan müdahale eden ekiplerin yangını söndürmek mücadele ediyor. Ayrıca dumandan etkilenen bir itfaiyeci, acil sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Amanoslar’da orman yangını
Hatay’ın Hassa ilçelerinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
Akbez Mahallesi’nde Amanos Dağları Kargalık mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anında müdahale ederken, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının yakın bölgede bulunan yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Ekipler tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Hatay Valisi Doğan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
İçişleri Bakanlığı 3 yeni yeni genelge yayımlandı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95342 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78539 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71816 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70071 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66028 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60818 kez okundu