A MİLLİ Erkek Basketbol Takımı, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ne katılmak için bugün Kanada’nın Victoria şehrine gidecek. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için mücadele eden ay-yıldızlı ekip, Kanada’da düzenlenecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak. Elemelerde Uruguay ve Çekya ile B Grubu’nda yer alan Milliler, gruptaki ilk maçında 30 Haziran Çarşamba günü TSİ 05.35’te Uruguay ile karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, gruptaki ikinci ve son maçında ise 1 Temmuz Perşembe günü aynı saatte Çekya ile mücadele edecek. Milliler, bu organizasyon için bugün İstanbul Havalimanı’ndan kalkan uçakla Kanada’nın Vancouver kentine gidecek. Milliler, buradan da feribotla elemelerin oynanacağı Victoria şehrine geçecek.
A MİLLİ Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Kanada’daki maçlar öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Orhun Ene, “Mayıs ayının son haftasından itibaren bir hazırlık dönemi başlattık. Bu hazırlık sürecinde hem Olimpiyat Elemeleri’nde oynayacağımız grup maçlarında hem de Kasım ayından itibaren başlayacak pencereyle beraber sezon içinde oynayacağımız maçlarda milli takımımızı daha geniş bir yelpazeden oyuncular seçerek kadronun içerisinde görmek istedik. Yaklaşık 20 kişi ile hazırlıklarımıza başladık. Basketbol Süper Ligi’nde final oynayan ve NBA’de sezonu sona eren oyuncuların da katılmasıyla beraber geniş bir kadroyla uzun bir süreden beri çalışıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı.
“ZOR bir gruba gidiyoruz. Olimpiyat Elemeleri’nde oynayacağımız iki grup, sonrasında birleşiyor. Ama yarı final ve final maçlarını kazanarak Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde etmeyi hedefliyoruz. Çekya, Yunanistan ve Kanada gibi güçlü ülkeler var. Oraya kadar hem fizik hem de teknik olarak hazır olmak zorundayız. Ülkemizde oynadığımız son iki pencerede belirli bir seviyeye gelmiştik. Buraya yeni katılan arkadaşlarımız Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven ile beraber kadromuz biraz daha derinleşti. Bu oyuncularla beraber son iki turnuvanın üzerine koyarak daha iyi bir takım olmak istiyoruz”. Ayrıca A Milli Takım’ın aday kadrosunda yer alan Ersan İlyasova ve Furkan Korkmaz, Milliler’in Kanada’da gerçekleştireceği kamp kadrosuna dahil olacak. *SPOR SERVİSİ
Konya Basket’te Okan Çevik dönemi