Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla Konya Yeni Sanayi Sitesinin Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.
Temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek vatandaşlar için kredi miktarlarını olabilecek en yüksek noktaya çektiklerini belirtti.
Bakan Kurum, “Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin TL’den 200 bin TL’ye yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin TL’den 1 milyon TL’ye çıkardık. Yine “ben evimi yeniden yapmak yerine güçlendirme yapacağım” diyen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı bina güçlendirme kredisini de 50 bin TL’den 80 bin TL’ye çıkardık. Son yaptığımız KDV indiriminden sonra, attığımız bu yeni adımla inşallah, ülkemizin tamamında deprem dönüşüm sürecini daha da hızlandıracağız. Hep söylediğimiz gibi; bu ülkede tek bir riskli yapı kalmayana, bütün vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına kavuşturana kadar gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.
“Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye”
Kentsel dönüşümün en önemli ayaklarından birinin şehrin içinde kalmış, esnaf, vatandaşların ihtiyacını karşılayamayan eski sanayi sitelerinin yeni yerlerine taşınması olduğuna dikkati çeken Kurum, “Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün; Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri’de eski sanayi sitelerimizi yeni yerlerine taşıdık. Esnafımızın, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda projelendirme ve inşaat aşamasında olan 26 sanayi alanımızda daha çalışmalarımız devam ediyor. Büyük Konya İdeali’ne yakışacak, Konya Yeni Sanayi Sitemizde tam 2.690 sanayi dükkânımız olacak. Bununla beraber, içerisinde oteliyle, lokantasıyla, kuaförüyle, marketiyle, kafeleriyle 134 ticari alan bulunacak.” diye konuştu.
Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Konya’mız, Osmanlı döneminde, 3 öğretmen ve 17 öğrenciyle kurulan Konya Hamidiye Sanayi Mektebiyle, geçmişten günümüze adeta bir sanayi okulu olmuştur. Ümit ediyorum ki; burası da bu alanda inşa edeceğimiz meslek lisesiyle, uygulama alanları, eğitim merkezleri ve kurslarıyla bu geleneği geleceğe aktaracaktır. Bugün Konya’mızda; Mevlana Meydanı Projemize, Millet Bahçelerimize, Alaaddin Tepesinin etrafındaki cephe yenileme çalışmalarımıza, TOKİ eliyle başlattığımız 6.472 sosyal konutumuza, Sahibata Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ve İller Bankamızla başlattığımız tüm çalışmalarımıza sahada olanca hızıyla devam ediyoruz.”
JMO’dan korkutan rapor: Konya’nın 26 mahallesi doğrudan diri fay hatları veya zonları üzerinde