Türk Lirası, dün yaşanan yüzde 6 değer kazancının ardından yeni güne yükselişle başladı. Dolar/TL 8.38 seviyesine kadar çıkarken, euro/TL de bu sabah 9.92 seviyesine kadar yükseldi.

Hazine’de yeni dönem
Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan atandı.
TL neden değer kazandı?
Analistlere göre; ekonomi ve para politikalarında değişim olacağı beklentisi TL’nin değer kazanmasında başrol oynuyor. Yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanması bekleniyor.
Faiz toplantısı

Dünya’dan Hüseyin Koyuncuoğlu’nun haberine göre, dolar/TL’de 13 Eylül 2018’deki yüzde 8’lik düşüşün ardından en yüksek oranlı gerileme 9 Kasım Pazartesi günü yaşanmış oldu.
TL’de yaşanan yüze 5’in üzerindeki değer artışı 2018 üçüncü çeyrekten beri en büyük yükselişi olurken, hareketin en büyük bölümünün yabancı yatırımcıların işlemlerinden gerçekleştiği belirtildi. Benzer görünüm sergileyen euro/TL de dün en düşük 9.5092 seviyesini gördü.
Altın sert düşüşün ardından yeniden yükseldi! Gram altın 505 lira oldu
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100117 kez okundu
2
Motorine zam yolda
38614 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19128 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17751 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14344 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
13492 kez okundu