İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada, çalı bitkisi formunda bir bitki olan hünnap meyvesinin uzun yıllardan beri bazı üreticiler tarafından hobi olarak yetiştirildiğini belirterek, Beyşehir’de bu bitkinin üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Kaya, “Hünnap, Beyşehir’de çok güzel ve iyi bir şekilde yetiştirilebiliyor. Bunu tadanlar aromasını ve tadını çok beğeniyor. Büyükşehirlerde 12 lira gibi kilogram fiyatı var. Yetiştiricisini de memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.
Merkez Müftü Mahallesi’ndeki müstakil evinde hünnap yetiştiren ziraat mühendisi Hamit Bağcı da “Hünnabın, bölgemizin mevsim şartlarına çok uygun olduğunu görüyoruz. Çünkü, 5-6 yıldır ürün alıyoruz. Çok güzel ürün veriyor. İlçemizin mahallelerinde, Kurucuova bölgesinde de 25-30 yıllık hünnap ağaçları olduğunu ve yöre halkı tarafından tüketildiğini biliyoruz.” dedi.

Kırıkkale’de sahte içkiden 7 ölüm!
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98320 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
81494 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
74788 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73047 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69014 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61524 kez okundu