Meclis’te önceki günkü oturumda bir ilk yaşandı. Meclis Başkanlığı seçimi için TBMM Genel Kurulu’nda olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, Denizli’de Altınova adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin verdiği kanun teklifine kabul oyu verdi.
Kanun teklifi, İYİ Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin “kabul” yönünde el kaldırmasına rağmen kabul edilmedi. Hürriyet’e açıklama yapan Öztürk, “Devlet Bey jest yaptı sağ olsun. Çoğunluğun kabul oyu, sehven de olsa Adan’ın (TBMM Başkanvekili Celal Adan) gözünden kaçtı. Yanına gidip, ‘Bizim kanun teklifini yedin’ dediğimde bana, ‘Dalgınlığıma geldi, kusura bakma. Hakkını helal et’ dedi” ifadelerini kullandı.
‘JEST YAPTI, SAĞ OLSUN’
Öztürk, TBMM oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın bir anlık “dikkatsizliği” üzerine teklifin kabul edilmediğini belirtti. Oylama sırasında ve sonrasında yaşananları Hürriyet’e anlatan Öztürk, şunları söyledi: “Konuşmama, aynı kanun tekliflerini veren eski MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve rahmetli DYP Milletvekili Mehmet Gözlükaya’ya teşekkürlerini ileterek başladım. Devlet Bahçeli sürekli Genel Kurul’da olmaz. Meclis Başkanlığı seçimi için oradaydı ve o sebeple de oy kullandığını düşünüyorum. Devlet Bey, kabul oyu verince MHP’li milletvekilleri de el kaldırdı. Devlet Bey jest yaptı sağ olsun.”
AK Parti’den son dakika Ayasofya ve erken seçim açıklaması
1
Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinde enerji ve diplomasi trafiği
26869 kez okundu
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yi resmi törenle karşıladı
23035 kez okundu
3
Bakan Göktaş: Terörden arınmış bir Türkiye istiyoruz
17059 kez okundu
4
Çok boyutlu stratejik uyum: Türkiye-Güney Kore yakınlaşmasının yeni parametreleri
12423 kez okundu
5
“(Rusya-Ukrayna) Ateşkes ve barışa yönelik diplomatik girişimlere somut destek vermeye hazırız”
9610 kez okundu
6
Dışişleri Bakanı Fidan: Antalya Diplomasi Forumu’nda 6 bini aşkın kişiyi ağırladık
9034 kez okundu