TFF 1. Lig’e ilk veda eden Eskişehirspor oldu. Ligde 1990-1991’den bu yana daha önce Süper Lig’de mücadele eden en az 1 takım bir alt lige geriledi. TFF 1. Lig’de 30. haftanın ardından Eskişehirspor’un TFF 2. Lig’e düşmesi kesinleşirken ligde 1990-1991’den bu yana daha önce Süper Lig’de mücadele eden en az 1 takım alt lige geriledi. Ligde 15 ceza puanı bulunan Eskişehirspor, 30. hafta mücadelesinde Altay’la 2-2 berabere kalmasına rağmen ligin bitimine 4 hafta kala lige veda etti. İki takımın daha düşeceği ligde son 4 maç öncesinde 20 puana sahip Adanaspor ve 24 puanlı Osmanlıspor küme düşme hattında bulunuyor.
BU iki takımın üzerinde 27 puana sahip Boluspor ve 32 puanlı Altınordu yer alıyor. Ligde 31. haftada alınacak sonuçlara göre Adanaspor da lige veda edebilir. İlk olarak 2. Lig adıyla oynanmaya başlanan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan statü değişikliklerinin ardından 2001-2002’den itibaren İkinci Lig A Kategorisi, 2007-2008’den sonra da TFF 1. Lig adını alan ligde bu sezon 57. sezon heyecanı yaşanıyor. Ligde bu sezona kadar 173 takım bir alt lige düştü.
DAHA önce TFF 1. Lig’de 4 kez Süper Lig vizesi alan Eskişehirspor, aynı kategoride 1991-1992 sezonunda küme düşme acısı yaşamıştı. 1990-1991 sezonundan bu yana daha önce Süper Lig’de yer alan en az 1 ekip sezon sonunda TFF 1. Lig’e veda etti. Bu sezon yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen aradan önce Süper Lig’de yer alan ekiplerden Manisaspor, TFF 3. Lig’de Bölgesel Amatör Ligi’ne, Kardemir Karabükspor ise TFF 2. Lig’den TFF 3. Lig’e düşmüştü. *SPOR SERVİSİ
Konyaspor- Rizespor maçını Fırat Aydınus yönetecek