Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde, dünyaya adını av silahı üretimiyle duyuran Beyşehir’de faaliyet gösteren firma sahiplerine jandarma silah bilgi sistemi hakkında bilgiler verildi.
Av bayilerinin de katıldığı eğitimde katılımcılara görsel sunum ve uygulamalarla çeşitli bilgiler aktarıldı. Sunumda, Beyşehir ve bağlı mahalleleri olan Huğlu ve Üzümlü’nün yer aldığı bölgenin Türkiye’nin yüzde 80 olarak av tüfeği üretimini sağlayan bir bölge olduğu vurgulanarak, bundan dolayı bu eğitim çalışmasının yapıldığı vurgulandı.
Yörede silah üretimi yapan firmaların yasalara uyumlu olarak faaliyet gösterdiği,bu anlamda gerekli her türlü desteklerin verildiği, ancak yasa dışı üretim yapan kişilere fırsat vermemek için de ilçede bulunan av bayisi ve imalathanelerin dikkatli olmaları, anlatılan uyarı ve kurallara özen göstermeleri gerektiği hatırlatıldı.
Konya’daki 65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamanın esnetilmesinden memnun
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95326 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78522 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71795 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70049 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66010 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60806 kez okundu