343 bin 143 bin metrekaresi açık alan üzerinde, 85 bin 978 bin metrekaresi ise kapalı alan üzerine kurulmuş olan Torku Et-Süt Entegre tesisi son teknoloji ile üretimine devam ediyor. Tesislerle ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Panagro Anonim Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Avcı, “Türk insanına en üst seviyede kaliteli ürünler sunmaktayız. Kesinlikle en ufak bir taviz söz konusu değildir. Kendimizin evimize götürdüğü gönül rahatlığı ile yiyebildiğimiz ürünleri vatandaşlarımıza sunuyoruz. Hem bölgemiz açısından, hem ülke tarımı açısından hem de tüketiciler açısından fabrikamız büyük bir değerdir. Et bölümümüzde de günlük 450 adet büyükbaş, 900 adette küçükbaş kesimimiz var” dedi.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP ET-SÜT ENTEGRE TESİSİ”
Dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip Et-Süt Entegre tesisinin Konya’da bulunduğuna dikkat çeken Panagro Anonim Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Avcı, “Bölge çiftçisinin bitkisel üretiminin yanı sıra hayvansal üretimini de değerlendirmek üzere harekete geçen Konya Şeker, Konya’ya tek kampüs içinde dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip Et-Süt Entegre Tesisini kazandırdı. Dünyanın tek kampüs içinde en büyük et-süt entegre tesisi olan Panagro Et-Süt Entegre Gıda Tesislerinde, süt ve süt ürünleri üretimi 2013 yılının ikinci yarısında başlarken, et ve et ürünleri üretimi ise 2014 yılının ilk ayında başlamıştır. Toplam 343 bin 143 bin metrekare açık alan üzerinde 85 bin 978 bin metrekare kapalı alana kurulmuş olan tesis son teknolojiye sahiptir” dedi.
“TESİSİMİZDE EHEMMİYET EN ÜST SEVİYEDE”
Et-Süt Entegre Tesisinin hem bölgemiz için hem de ülkemiz için büyük bir değer olduğunu dile getiren, Avcı sözlerine şu şekilde devam etti; “Panagro A.Ş hem ülkemizin hem de bölgemizin kalite açısından 1 numaralı firmasıdır. Ehemmiyetin en üst seviyede olması entegre tesisimiz bakımından ayrı bir özelliktir. Bunun dışında Panagro A.Ş, günde 1000 ton toplamış olduğu süt ve kesmiş olduğu günde 450 büyükbaş hayvan ile de ülkemiz hayvancılığı açısından da büyük bir potansiyele sahiptir. Tesisimizi Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimiz ile de gezmiş olduk. Türk insanına en üst seviyede kaliteli ürünler sunmaktayız. Kesinlikle en ufak bir taviz söz konusu değildir. Kendimizin evimize götürdüğü gönül rahatlığı ile yiyebildiğimiz ürünleri vatandaşlarımıza sunuyoruz. Hem bölgemiz açısından, hem ülke tarımı açısından hem de tüketiciler açısından fabrikamız büyük bir değerdir.”
“GÜNLÜK 450 BÜYÜKBAŞ, 900 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİMİ YAPILIYOR”
Günlük 900 bin ton süt üretiminin olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Avcı, 450’si büyükbaş 900’ü ise küçükbaş olmak üzere kesimin yapıldığını da dile getirerek, “Et-Süt Entegre tesisimizin süt bölümünde günlük 1200 ton üretim kapasitemiz var. Şuan bunun 900 bin tonunu kullanıyoruz. Yani toplam süt üretim kapasitemizin günlük yüzde 90’nını kullanıyoruz. Peynir yoğurda kadar bütün süt ürünlerinin üretimi tesisimizde yapılıyor. Et bölümümüzde de günlük 450 adet büyükbaş, 900 adette küçükbaş kesimimiz var. Hayvanlarımız kendi çiftliğimizde yetişiyor. Hem süt üretim çiftliği hem de et üretim çiftliğimiz mevcut. İhtiyacımızın yüzde 50’ye yakınını et üretim çiftliğimizden karşılıyoruz. Bunun dışında da civar illerden temin ediyoruz. Büyükbaş hayvan fazlalığı bakımında Konya’mızda 1’nci. Ayrıca döner üretimimiz var. Torku markası olarak hem süt tarafında hem de et tarafında Nisan raporlarına göre ilk 3’de yer alan bir firmayız” ifadelerini kullandı.
“SEKTÖRE GETİRMİŞ OLDUĞUMUZ YENİLİKLERDE VAR”
Tesisin helal sertifikasına da sahip olduğunu hatırlatan Avcı sözlerine şu şekilde devam etti; “Helal sertifikasına sahip tesisimizin sektöre getirdiği yeniliklerden biri de ‘sertifikalı süt üreticiliği’ uygulamasıdır. İşleyeceği çiğ sütü, kalite seviyesini arttırarak nitelikli hale getirmek için bir program çerçevesinde, teknik personeli ve üniversite öğretim üyeleri ile yerinde ziyaretler yaparak ve eğitim vererek sertifikalandırdığı lisanslı üreticilerden temin eden Panagro bu uygulamasıyla hijyenik ve sağlıklı ürün yaklaşımını üretimin daha ilk aşamasından itibaren kontrol altında tutmaktadır. ‘Tarladan Sofraya Torku Güvenilir Gıda Zinciri’ ismi verilen bu tedarik modeli ile sektörde farklılaşan Panagro, uzun ömürlü sütlerin yanı sıra, çocukların sağlıklı beslenebilmeleri için de meyveli süt gurubunda gerçek meyve kullanmaktadır.”
Hüseyin MENEKŞE
Volkswagen, Türkiye’de otomobil fabrikası kurma kararını erteledi