Konya AÇIK 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Bi Dürüm Çiğ köfte ile yüzde 100 doğal çiğ köfte

Son yıllarda en çok tüketilen yiyecek haline gelen çiğköfteye talep her geçen gün artıyor. Konya’nın tercih edilen çiğköfte mekanlarından olan Bi Dürüm Faruk Usta Çig Köfte, çiğ köfteyi el ile yoğurarak yüzde 100 doğal sunuyor

Özellikle son yıllarda popüler bir yiyecek haline gelen çiğ köfteye, insanların talebi her geçen gün artıyor. Vatandaşlar ise doğal malzemelerle yoğrulan çiğ köfteyi hem lezzetli buluyor hem de daha çok tercih ediyor. Bu kapsamda Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Bi Dürüm Faruk Usta Çiğ Köfte İşletme Sahibi Ömer Faruk Çelik, çiğ köfteyi makineye değmeden el ile ve katkı maddesiz yoğurduklarını söyleyerek, “Tek hedefimiz var; Konya halkını doğal, katkısız, taze ve günlük çiğ köfte ile buluşturmak. Çiğ köftenin akıllarda bıraktığı o kötü izlenimi ortadan kaldırmak amacımız. İş yerimizde ayrıca 50 çeşide yakın turşumuz mevcut. Bunlar; Muz, mandalina, limon gibi. Bu turşularımızın hepsi yüzde 100 doğal ve katkı maddesi sıfır” dedi.

“EL İLE VE KATKI MADDESİZ YOĞURUYORUZ”

Çiğ köftenin akıllarda bıraktığı kötü izlenimi kaldırmayı amaçladıklarını belirten Bi Dürüm Faruk Usta Çiğ Köfte İşletme Sahibi Ömer Faruk Çelik çiğ köfteyi makineye değmeden el ile ve katkı maddesiz yoğurduklarını söyledi. Çelik Konya halkına taze çiğ köfte sunmayı hedeflediklerini de belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Tek hedefimiz var; Konya halkını doğal, katkısız, taze ve günlük çiğ köfte ile buluşturmak. Adıyaman usulü olan çiğ köftemizi etli ve etsiz olmak üzere tattırmak istedik. Çiğ köftenin akıllarda bıraktığı o kötü izlenimi ortadan kaldırmak amacımız. Esas doğal çiğ köfte nasıl olur biz bunu anlatmanın peşindeyiz. Günlük olarak çiğ köftemizi el ile yoğuruyoruz. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmaz.”

“ÇİĞ KÖFTENİN YANI SIRA; 50 ÇEŞİT TURŞU, BAHARAT VE TURŞU SUYU MEVCUT”

Çiğ köftenin yanı sıra 50 çeşit doğal kurulmuş turşu, Baharat çeşitleri ve Şalgam ile turşu suyu da sunduklarını belirten Çelik, “İş yerimizde ayrıca 50 çeşide yakın turşumuz mevcut. Bunlar; Muz, mandalina, limon gibi. Bu turşularımızın hepsi yüzde 100 doğal ve katkı maddesi sıfır. İçerisinde kendi kurduğumuzda var, kurdurduklarımız da var ama hiçbirinin içerisinde katkı maddesi yok. Bunun dışında çiğ köftenin farklı sunumları var. Bunlar; Pestil sunumu, suşi şeklinde dilim dilim sunumumuz ve börek sunumumuz mevcut. Baharatlarımız ve nar ekşisi Adıyaman’dan gelmekte. Nar ekşisi Adıyaman’da üretiliyor. İsotlarımızın hepsi doğaldır ve fabrikasyon değildir. Çiğ köftemizin içerisinde 41 çeşit baharat var. Çiğ köftemizi yiyen insanların bizlere söylediği tek şey; ‘Senin çiğ köften bizleri rahatsız etmiyor ve gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz.’ Bunu söylemelerinin tek nedeni de ürünlerimizin tamamen doğal olması. Esas özelliğimizde yüzde 100 zeytinyağı kullanıyor olmamız. Şalgam ve turşu suyu ikramımızda var ve bunlar tamamen doğaldır” diye konuştu.

“ETLİ ÇİĞ KÖFTEMİZ ÇARŞAMBA VE CUMARTESİ GÜNÜ AKŞAM 7 İLE 9 ARASINDA SUNUYORUZ”

Şefikcan, Zafer ve Yazır olmak üzere 3 şube ile hizmet verdiklerini de dile getiren Çelik, etli çiğ köfteyi de Cumartesi ve Çarşamba günleri servise sunduklarının altını çizerek sözlerine şu şekilde yer verdi; “Özel günlerde tabak süslemesi, masa süslemesi de yapıyoruz. Şubelerimiz Şefikcan, Zafer ve Yazır olmak üzere 3 adet. Günlük 80 ile 100 kg arası çiğ köfte üretimimiz oluyor. Etli çiğ köftemiz Çarşamba ve Cumartesi günü akşam 7 ile 9 arasında sunuyoruz. Etimiz tamamen İslami Şartlara uygun ve yağsızdır. Zaten çiğ köftenin özelliği tamamen yağsız etten olması ve ayrıca et çekim makinasından 6 defa çekilmiş olmasıdır. Eti de kasaptan bizzat kendim görerek alırım. Etli çiğ köftemizin kg fiyatı 60 TL’dir.“
Hüseyin MENEKŞE

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya Elektronik Basın Konseyi: Vali Toprak’ın yanındayız

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0