Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ve Resulayn’daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 342’ye yükseldi. Harekat kapsamında bugün Resulayn’ın Tel Halef ve Asfar Neccar köyleri teröristlerden kurtarılırken terörden arındırılan köy sayısı 13’e yükseldi. YPG, Tel Abyad’da bir kiliseyi karargah olarak kullanmaya başladı.
13 KÖY TERÖRDEN TEMİZLENDİ
Harekatta bugün Resulayn ilçesinin Tel Halef ve Asfar Neccar YPG/PKK’lı teröristlerden kurtarıldı. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn’da toplam 13 köy terörden arındırıldı.
Dünkü operasyonlarda Tel Abyad’ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Berzan, Cüdeyde, Gısas ve Hamidiye köyleri ile Resulayn’daki Kişto ve aşağı Kişto köyü YPG/PKK’lı teröristlerden temizlenmişti.
342 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada, harekatın planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini belirterek, ”Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi. Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız” dedi.
Bu arada terör örgütü YPK/PKK’nın, Tel Abyad ilçesindeki pususunda Suriye Milli Ordusu’ndan (SMO) 4 savaşçı şehit oldu.
YPG KİLİSEYİ ÜS OLARAK KULLANIYOR
Güvenlik kaynaklarına göre YPG, Tel Abyad’da bir kiliseyi karargah olarak kullanmaya başladı.
ÇOK SAYIDA TERÖRİST CANLI YAKALANDI
Barış Pınarı Harekâtı’nın üçüncü gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 342’ye yükseldi, birçok terörist ise canlı yakalandı.
Şehit olan küçük Elif’in cenazesine kardeşinin bakışları damga vurdu