Avrupa Parlamentosu (AP) başkanlık seçimlerinde 4 aday yarışacak.
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından yeni dönemine başlayan AP, bugün yapılacak AP Başkanlığı seçimlerinde adayların belirlendiğini açıkladı.
Buna göre seçimlerde, Sosyal Demokratlar’ın (S&D) adayı İtalyan David Maria Sassoli, Avrupa Yeşiller Partisi’nin (EFA) adayı Alman Ska Keller, Avrupa Birleşik Solu-İskandinav Yeşil Solu’nun (GUE/NGL) adayı İspanyol Sira Rego ve Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri (ECR) adayı Çekyalı Jan Zahradil, oy isteyecek.
AP, 28 üye ülkenin toplam 751 temsilcisinden oluşuyor.
AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen tek organ olan AP’nin başkanı, parlamentonun resmi temsilcisi olarak tüm çalışmaları yönetiyor.
AP üyeleri 5 yıllığına seçilirken, AP başkanı her 2,5 yılda değişiyor. Başkan, parlamento üyelerinin oy çokluğuyla belirleniyor.
Mevcut durumda başkanlık, İtalyan Antonio Tajani tarafından yürütülüyor.
Libya Ordusunun iddiası: ‘Alıkonulan Türklerden haberimiz yok’
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
59962 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51352 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
46956 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
43964 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
29999 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25266 kez okundu