“Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan ve Ondan Fazla Çalışanı Bulunan İşyerlerinde İşsizlik Sigortası Primi İşveren Payı Teşvikinden Yararlanılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği” 31 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’nin 4’üncü Mükerrer sayısında yayımlandı.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Ocak itibari ile devreye giren yeni düzenlemeye açıklık getirdi. Bakan Selçuk, “Düzenlemeye göre, çok tehlikeli sınıfta yer alan, 10’dan fazla çalışanı bulunan ve son 3 yıl içerisinde ölümlü ve sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası bulunmayan işyerlerinde, çalışanların işsizlik sigortası işveren payı, bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere 3 yıl süreyle yüzde 1 olarak alınacak.” dedi.
BAŞVURUYA GEREK YOK, SİSTEM OTOMATİK OLARAK DAHİL EDECEK
Bu kapsamda, çok tehlikeli sınıfta yer alan, 10’dan fazla çalışanı bulunan ve son 3 yıl içerisinde ölümlü ve sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen işyerleri Sosyal Güvenlik Kurum sistemi aracılığıyla belirlenecek ve herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın otomatik olarak sisteme dahil edilecek.
Elektrik faturası neden yüksek geliyor?
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
99880 kez okundu
2
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
18877 kez okundu
3
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17474 kez okundu
4
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14038 kez okundu
5
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
12787 kez okundu
6
FAO ve Türkiye’den tarım politikalarını güçlendirecek yeni proje
12192 kez okundu