Toplantıda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, iyi bir rakam olması halinde imzalanması yönünde talimat verdiğini kaydederken, İşveren tarafını temsilen bulunan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise tüm kriterleri dikkate alarak görüşlerini belirteceklerini söyledi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı, TÜRK-İŞ’in ev sahipliğinde işçi, işveren ve hükümet taraflarınca görüşülmeye başlandı.
Toplantıda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Biz 8 milyonu ilgilendiren bir rakamı belirlemek üzere çalışıyoruz. Makul, kabul edilebilir bir rakam olursa asgari ücretli ve biz mutlu oluruz, altına imza atarız. Ortak bir karara imza atalım istiyoruz” dedi.
‘Talimat verdim iyi rakam olursa imzalarız’
Atalay, “İyi bir rakam olursa arkadaşlarıma imzalanması yönünde talimat vereceğim. İyi bir rakam olmazsa biz bu oyunda olmayız” diyerek de ekledi.
‘İyi bir rakam çıkarmaya çalışıyoruz’
Görüşmelerde yer alan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise “Bugün TÜİK’i dinleyeceğiz. Iyi bir rakam ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
TÜİK’in raporu incelenecek
Toplantıda işverenleri temsilen bulunan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise “TÜİK’in raporunu inceleyeceğiz. Tüm kriterleri dikkate alarak görüşümüzü belirteceğiz” dedi.

Türkiye İş Bankası da konut kredisinde faiz indirimine gitti
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100749 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39254 kez okundu
3
Bu yıl İHA pilotu olmak için başvuranların sayısı yüzde 236 arttı
37932 kez okundu
4
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19748 kez okundu
5
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18382 kez okundu
6
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18317 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
145031 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
142068 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
125119 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123277 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121735 kez okundu