İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan yapılan açıklamada, Akkaya’nın, Türkan Şoray, Hale Soygazi, Suzan Avcı, Neriman Köksal dahil birçok sanatçıyı seslendirdiği belirtilerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ilk tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nevin Akkaya’yı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor” ifadelerine yer verildi.
Sanatçının cenazesi, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde 10.30’da düzenlenecek törenin ardından, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Nevin Akkaya hakkında
İstanbul’da 1919’da doğan Nevin Akkaya, 1937’de girdiği Şehir Tiyatrosu’nda, Pergünt’deki Solveig ile ilk rolünü oynadı. Bu rolündeki aryayı Cemil Reşit orkestrası ile seslendiren sanatçı, 1950’de Muhsin Ertuğrul’la Şehir Tiyatrosu’ndan ayrılarak Küçük Sahne’yi kurdu.
“Hamlet”, “Othello”, “Kış Masalı”, “Yanlışlıklar Komedyası”, “Nasıl Hoşunuza Giderse”, “Fırtına”, “Cyrano de Bergerac”, “Kanlı Düğün”, “On İkinci Gece”, “Örümcek”, “Fareler ve İnsanlar” ve daha birçok oyunda oynayan sanatçı, Muhsin Ertuğrul ile “Kral Lear” ve “Bir Adam Yaratmak” oyunlarında rol aldı.
1952’de Tarık Gürcan ile evlenerek tiyatroyu bırakan Akkaya, radyoda “Arkası Yarın” ve “Bir Hikayemiz Var” programlarını uzun yıllar Gürcan’la birlikte yürüttü.
Ünlülere “ses veren” sanatçı vefat etti
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134286 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129797 kez okundu
3
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
118089 kez okundu
4
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114406 kez okundu
5
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112890 kez okundu
6
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109763 kez okundu