ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasından iki gün sonra, Orta Amerika ülkesi Guatemala da Kudüs’teki büyükelçiliğini açtığını duyurdu. Açılışa devlet başkanı Jimmy Morales ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da katıldı.
Orta Amerika ülkesi Guatemala, ABD’den iki gün sonra Kudüs’teki büyükelçiliğini açtığını duyurdu. Büyükelçiliğin açılış törenin Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales ve İsrailBaşbakanı Benjamin Netanyahu katıldı.
Guatemala, ABD’nin Kudüs’ü İsrail başkenti olarak tanıma kararını takip eden az sayıda ülkeden biri olmuştu.
Anadolu Ajansı (AA) ABD’den sonra Guatemala’nın da Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararında, ülkenin ABD’den yüklü miktarda yardım alması ve Devlet Başkanı Jimmy Morales hakkındaki yolsuzluk iddialarının etkili olduğu belirtiliyor.
Noterlerde yeni dönem! Vatandaş mağdur olmayacak
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95316 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78509 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71783 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70032 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65997 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60801 kez okundu