İşyeri açmak isteyen esnaf ve sanatkârdan istenen 317 belgenin, “sıfıra indirileceği” sistem, seneye devrede.
Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) adı verilen uygulama ile 317 belgeyi 37 günde toplayan, ortalama 12 bin lira harcayan esnaf ve sanatkâr, tek noktadan başvuru yapacak. Esnaf ve sanatkâr, 6 gün içinde iş yeri açma ruhsatı alacak. İnternet üzerinden işleyecek PERBİS ile plansız ve verimsiz yatırımların önüne geçilecek.
6 günde tamam
Dünya çapında marka oluşturmanın önemine dikkat çeken Tüfenkci, marka oluşturmak için hükümetin teşvik vermeyi sürdüreceğini açıkladı. PERBİS’i, 2019’un başında hayata geçireceklerini kaydeden Tüfenkci, birçok kurumun esnafı belgeye boğduğunu belirterek, “PERBİS’le belge sayılarını azaltacağız. Süreyi 6 güne, maliyetleri şu andaki sistemin onda birine çekelim. Perakende serkötürü cirosunun, orta vadede yılda ortalama yüzde 9 büyümesini bekliyoruz” diye konuştu.
Perakende, Türkiye’nin tüm sektör cirolarının yüzde 12’sini, tüm istihdamın yüzde 13’ünü teşkil ediyor, Türkiye’deki her 4 işletmeden biri bu sektör içinde faaliyet gösteriyor.
Yemek kartıyla alışverişe son
Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, yüksek komisyon ücretleri ve uzun ödeme süreleri tartışmalarıyla gündeme gelen yemek kartları sorununun çözümü için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi. Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, düzenlemeye ilişkin maddeleri şöyle sıraladı:
“Yemek kartı müşterilerinin doğrudan, dolaylı veya gizli olarak iskonto almalarının önüne geçilecek. Yemek kartı şirketlerinin perakende işletmelerden alabileceği komisyon oranına tavan sınır getirilecek. Yemek kartlarının, market alışverişleri gibi yemek sektörü dışındaki sektörlerde kullanılmasının önüne geçilecek.”

Sızıntı son anda önlendi, kura ertelendi!
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98398 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
81574 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
74867 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73126 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69091 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61536 kez okundu