Konya
°C
Yeni Meram
04.08.2021 11:23

Leman dergisinin provokatif kapağına Konya'dan sert tepki

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği vahşetle ilgili Leman dergisinin kullandığı Mevlana resimli kapağa sert tepki gösterdi. "Mesele Konya olunca edepsizlik, ahlaksızlık ve karaktersizlikte sınır tanımıyor utanmazlar." diyen Altay dergi kapağıyla ilgili hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

A+
A-
04.08.2021 11:23
04.08.2021 11:36
0
1929
ABONE OL

Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından aile üyelerinin ve yakınlarını açıklamaları, ortaya çıkan olay yeri görüntüleri ve geçmişte yaşanan husumetin ifade tutanaklarına yansımasına rağmen yaşananları ırkçı saldırı gibi gösterme çabalarına Leman dergisi de hazırladığı "Mevlana" temalı kapakla dahil oldu.

Konya'da ırkçılık yapıldığı yönündeki propandaya dahil olan derginin kapağı Konya'da sert tepkiyle karşılandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla derginin kapağına sert tepki gösterdi, yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'da "Hiç kimse Konya’mıza, Mevlana’mıza ve değerlerimize asılsız bilgilerle alçakça hakaret edemez. Leman Dergisi’nin bu hadsiz saldırısının hesabını hukuki olarak sonuna kadar soracağız." dedi.

"Bu ne utanmazlık…" diyen Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ise 

"Bir dergi, kapağında yine ahlak ve hoşgörü sınırlarını aşarak kin kusmuş.

Leman isimli bu dergiyi şiddetle kınıyor, hiç kimsenin Hz. Mevlana şehri Konya’mızda fitne tohumu ekmesine müsaade etmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.