Konya
°C
Yeni Meram
19.02.2024 17:08

Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Milci kimdir?

Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ayhan Milci’nin Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklamıştı. Peki Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Milci kimdir?

A+
A-
19.02.2024 17:08
20.02.2024 15:57
0
3852
ABONE OL

 31 Mart Yerel Seçimlerinde Zafer Partisi'nden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Ayhan Milci'nin kim olduğu araştırılmaya başlandı. İşte Ayhan Milci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır sorularının cevapları... 

AYHAN MİLCİ KİMDİR?

1969 yılında Konya’da doğan Ayhan Milci, lisans eğitimini 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde tamamladı. 2003 yılında da Selçuk Üniversitesi’nde “Yönetim ve Organizasyon” alanında yüksek lisans eğitimini gerçekleştirdi.

2009-2015 yılları arasında Finansbank‘ta şube müdürlüğü yapan Milci, 2015 yılında Konya Karapınar Bölgesinde açılmış oln 3.Lisanslı GES ihalesinde, 12,24 MW projenin EPDK,TEDAġ,TEĠAġ,MEDAŞ ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdindeki işleyiş ve işlemlerin yürütülmesi konularında ihale danışmanlığı yapmıştır.

2015-1018 yılları arasında Hasen Enerji A.Ş.’nin Direktörü olarak, Çumra/Konya 12 MW, Kaymaklı/Nevşehir 8 MW, Fesleğen Köyü/Niğde 8 MW GES(Güneş Enerji Santralleri) projelerinin fizibilitelerinin hazırlanması, dağıtım şirketi nezdinde çağrı mektuplarının alınması,bağlantı anlaşmaları, TEDAŞ onayları , Banka Proje Finansmanı Kredisi nin temini, Almanya’nın Solea AG firması ile birlikte stratejik ortaklık kapsamında sözkonusu projelerin kurulumu ve sonrasında kabul işlemlerini gerçekleştirmiştir.

Milci 2014 ve 2017 yılları arasında Arkon Gıda Ltd. Şti’nin ortağı olarak Kocatepe Kahve Evi’nin işletmeciliğini yürütmüştür.

Zafer Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Milci 2020 yılından beri de Solitimes Enerji A. Ş . Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Siyasi çalışmalarında MHP’de Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Konya ekiplerinde çalışarak başlayan Milci “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” Platforma Konya ekipleri içerisinde bulunmuş, İYİ Parti‘nin kuruluşunda Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte hareket etmş, Özdağ’ın İYİ Parti’den istifa ettiği güne kadar İYİ Parti Konya İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulumuş, Özdağ ile birlikte İYİ Parti’den istifa etmiştir.

Milci, Ümit Özdağ önderliğinde kurulan Ayyıldız Hareketi Konya Platformu‘nde aktif görevlerde bulunmuş, Zafer Partisi’nin kuruluşunda da kurucu üyeler arasında yer almıştır. Milci Zafer Partisi’nin 1. Olağan Kongresi’nden beri de Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.