Konya
°C
Yeni Meram

YEREL GÜNDEM

YEREL GÜNDEM- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.11.2023 00:10
22.11.2023 13:27
0
2336
ABONE OL

Türkiye genelinde görüldüğü gibi Konya'mızda da yerel seçim öncesi bir hareketlilik var. Bu hareketli ortam 31 Mart 2024 tarihine kadar devam eder. Bir taraftan partilerin kongreleri diğer taraftan aday adayı müracaatlarının alınıyor olması akabinde temayül yoklaması sonrasında mülakat, aday adayı ve aday tanıtım törenleri... Hayırlısı bakalım.
Gelecek Partisi'nin 19 Kasım Pazar günü yapılan il kongresine genel başkan Sayın Ahmet Davutoğlu Bey de katıldı. Öncelikle il başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Arslan Bey'i tebrik ediyoruz. Sayın Davutoğlu kongrede farklı mesajlar verdi. Devletin icraatlarını ve Büyükşehir Belediyesini eleştirdi. “Konya'yı fuhuş ve uyuşturucudan temizleyeceğiz.” dedi. Konya Belediyesinin bir hizmet binası dahi olmadığından ve kiralık makamlarda hizmet verildiğinden bahsetti.
Burada bir hakkı teslim etmek lazım. Büyükşehir ve KOSKİ Genel Müdürlüğü hizmet binaları kiralık değil, kendi malıdır. Örnek verecek olursak Taş Bina, eski SGK binası ve diğer atölye binalarının tamamı belediyenin mülküdür.
Bir diğer konu da fuhuş ve uyuşturucu ile mücadelenin yapılmadığından bahsetti. Hemşehrimiz dönemin başbakanı Sayın Davutoğlu, 22 aylık görev sürecinde uyuşturucu ve fuhuşla hangi mücadeleleri vermiş? Yeni Mahalle, Mengüç Caddesi ve diğer ana arterlerde neler yapılmış? Doktor Sadık Ahmet Caddesi'nin problemli eğlence mekanları şu anda devlet ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırılıyor. Bilginiz olsun.
Sayın Davutoğlu'nun bir beyanı oldukça önemli. “Konya için birleşme çağrısında bulunuyorum. Geçmişi bir kenara bırakalım. Küçük hesaplar yapmayalım.” Muhtemelen bu birlik ve beraberlik çağrısı, yerel seçimler için verilmiştir. Genel seçimlerde olduğu gibi karlı bir ittifak yapıp toplamda 39 adet milletvekili almak şu anda pek mümkün görünmemekte. Hem Sayın Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan düşürüldü hem de yeni gelen yönetim Konya'da 39 tane meclis üyesini verir mi? Bir diğer konu da, 6'lı masa dağıldı, toplanabilir mi? Bakıp göreceğiz.
Yine hafta içinde, salı günü Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, iki farklı açılış için Konya'mızı teşrif ettiler. İlkinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ve büyük bir eksikliği giderecek olan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Geçmişte 10 bin yıl öncesine dayanan uygarlığı insanlığa tanıtmak için güzel bir karşılama merkezi yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Sayın bakan sonra da Dar-ül Mülk Sarayı'nın resmi açılışını gerçekleştirdi.
Aksiyon devam ediyor, etmeli de zaten. İki devletin iki büyüğü. Konya'mız da icra edilen Savunma Sanayi Buluşması'na katıldılar. 7.'si icra edilen buluşmayı KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle gerçekleştirdik. 14 ülkeden 100'ün üzerinde firmanın stant açtığı önemli bir sergi de olacak. Konya Sanayi Odamızı ve OSBÜK Başkanımızı tebrik ediyoruz.
Siyaset yine gündemin ilk maddesini belirliyor galiba. Daha önce 17 Kasım olarak ilan edilip sonradan 22 Kasım'a kadar uzatılan AK Parti belediye başkan aday adayı başvuruları tamamlandı. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz tarafından yapılan açıklamada, 26 Kasım Pazar günü saat 10.00-16.00 arasında temayül yoklaması yapılacağı vurgulandı. Bu arada ilçeler ya da illerden bazıları kendi inisiyatiflerinde aday adayı tanıtım toplantıları yapabilecekler. Temayül yoklamasından sonra il ve genel merkezde mülakatlar yapılır. Daha sonra aday tanıtım toplantıları. Sonrası mı, araziye çıkma, sivil toplum kuruluşları ve esnaf ziyaretleri. Sonrası malum. 31 Mart 2024 Yerel Seçimi.
AK Parti'den duyumlara göre, mevcut belediye başkanlarından 3 dönemi dolduranlar ve partisine problem çıkartan ya da çalışma temposuna ayak uyduramayanlarla yollar ayrılabilir. Sanki AK Parti Genel Merkezinden işini yapan, partinin başını öne eğdirecek bir hareketi bulunmayan mevcut belediye başkanları ile yeni dönemde çalışılacağı sinyalleri gelmekte.
Aynı duanın tekrarı ile müsaadenizle bitirelim.
“Rabbim bize hayırlı idareciler versin.”
Amin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.