Konya
°C
Yeni Meram
07.02.2024 12:45

Yeniden Refah Partisi'nin Konya Büyükşehir adayı belli oldu mu? İşte konuşulan isim

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, AK Parti ile işbirliği yapmama kararı aldıklarını, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarını göstereceklerini açıklamasının ardından Konya'da da aday çıkarılacak mı sorusu sorulmaya başlandı. İddiaya göre Yeniden Refah Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Şamil Özkafa'yı aday gösterecek.

A+
A-
07.02.2024 12:45
07.02.2024 13:02
1
8737
ABONE OL

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart'taki yerel seçimde AK Parti ile ittifak yapmama kararı aldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs 2023'teki genel seçimde milletin beklentilerini dikkate alarak ittifak içinde yer aldıklarını, bu seçimde ise milletin ittifak içinde yer almalarını istemediğini söyledi.

14 Mayıs seçimlerinde de teşkilatlarının yüzde 60 oranında ittifaka karşı olduğunu, bu yerel seçimlerde ise oranın yüzde 95'i bulduğunu belirten Erbakan, "Teşkilatlarımızın beklentileri, fikirleri ve motivasyonu bizim için son derece önemlidir." diye konuştu.

Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının, 10 Şubat'ta Ankara Atatürk Spor Salonu'nda ilan edileceğini söylerken Konya'dan da aday çıkarıp çıkarmayacakları merak konusu oldu. 

YENİDEN REFAK KONYA'DAN ADAY ÇIKARACAK MI?

Son olarak Konya'da Beyşehir Belediye Başkan Adaylığı için Prof. Dr. Hüseyin Muşmal'ı aday gösteren Yeniden Refah Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de Muhammed Şeyh Şamil Özkafa ismi üzerinde durduğu öğrenildi. 

Yeniden Refah Partisi'nin, 14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlerde AK Parti’den Konya Milletvekili Aday Adayı olan Konyalı iş insanı Muhammed Şeyh Şamil Özkafa'yı Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edeceği konuşuluyor.

ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. OSMAN SAMİ GÜVEN
    2024-03-03 20:18:13
    Allah'ın izniyle İnşââllah,Yeninden Refah Partisi, Türkiye genelinde birinci parti olacaktır. Oy'unu, ek zam vermeyen Ak partiye vermeyecek olan emekli, oyunu Yeniden Refah Partisine verecek. Bu millet oyunu Ak Partisine verecek kadar salak değil.