Konya
°C
Yeni Meram
20.09.2017 13:21

Ülker'in '1 Nisan Şakası' reklamına ceza

Kamuoyunda tepkilere neden olan ve yayından kaldırılan Ülker'in 1 Nisan şakaları üzerine hazırladığı reklam filmine ceza verildi.

A+
A-
20.09.2017 13:21
0
6087
ABONE OL
Kamuoyunda tepkilere neden olan ve yayından kaldırılan Ülker'in 1 Nisan şakaları üzerine hazırladığı reklam filmine ceza verildi. Ülker firmasının 1 Nisan şaka temalı reklam filmi olay yaratmış ve reklam filmi aynı gün içerisinde yayından kaldırılmıştı. Reklam filminde 'Küçük kardeş olmak' sloganı ile siyasiler hedef gösterildiği iddia edilmiş ve film kısa sürede kamoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. Reklam Kurulunca, toplumda endişe ve tedirginliğe neden olduğu belirtilen "Ülker 1 Nisan Şakası" temalı reklam kampanyası dolayısıyla TBWA ve Plasenta Reklam Hizmetlerine toplam 301 bin 766 lira idari para ve durdurma cezası verildi.

'1 NİSAN ŞAKASI OLAMAZ'

Reklam Kurulunda konuyla ilgili yapılan görüşme ve değerlendirmelerde, "www.twitter.com/Ulker, www.facebook.com/Ulker ve www.instagram.com/Ulker adresli sosyal medya hesaplarında ve çeşitli televizyon kanallarında yayımlanan reklamlardaki şakaların 1 Nisan'da yapılabilecek olağan şakalardan olmadığı" belirtildi. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar dikkate alındığında, ifade ve görüntülerin toplumsal hassasiyetlere dokunarak toplumda endişe ve tedirginliğe yol açtığı vurgulanarak, "Anılan reklamlarda kardeşlerin birbirlerine yapabilecekleri 1 Nisan şakaları arasında 'evini folyoyla kaplama' gibi sıra dışı ve 'kale direğine bağlama' gibi şiddete özendirici şakalara yer verilerek, çocukların olumlu sosyal davranışlarını bozmaya ve taklit edebilecekleri şiddet unsurlarına yönelik ifade ve görüntülerin yer aldığı, kullanılan ses ve görüntü efektlerinin, son derece ürkütücü ve özelikle çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilecek nitelikte olduğu belirlenmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.