Konya
°C
Yeni Meram
12.04.2024 11:52

Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek?

5 metreküp 'ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman bitecek' sorusu merak edilirken devlet tarafından verilen desteğin detayları ortaya çıktı. Bu destek kapsamında, kış aylarında vatandaşların doğal gaz faturalarında önemli bir düşüş kaydedilmişti.

A+
A-
12.04.2024 11:52
12.04.2024 12:00
0
1004
ABONE OL

Öte yandan, Mayıs 2024 yılına kadar sürecek olan bu uygulama doğrultusunda, devletin toplam destek miktarının 43 milyar liraya ulaşacağı ifade edildi. Buna göre, ücretsiz doğalgaz desteği, özellikle enerji maliyetlerindeki artış nedeni ile hanelerin bütçelerini rahatlatan bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan 2023 yılında açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bu neden ile 19.7 milyon haneye bu ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verileceği ifade edildi.

Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dâhil) 6 lira olduğu baz alındığında, bu ay son kez konutlardaki mutfak ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküp ücretsiz olacak ve 150 liralık bedel faturalara yansımayacak.

TAKSİTLİ DOĞALGAZ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?
Yüksek gelen doğalgaz faturasını peşin ödemekte zorlanan ve taksitli ödeme yaparak kolaylık arayan kişilere yönelik olarak yeni müjde açıklandı. Düzenlenen yeni kampanya kapsamında doğalgaz faturasını 6 taksitle ödeme imkanı sunuldu. İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada milyonlarca doğalgaz abonesine faturalarını tek seferde ödeme yerine 6 aya kadar vadelendirme olanağı sunulacağı belirtildi.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada "İstanbullulara 7/24 kesintisiz, güvenli gaz arzı sağlayan ve konforlu bir yaşam imkanı sunan İGDAŞ, soğuk havalarla birlikte artan ısınma giderlerine, ödeme kolaylığı sağlamak için abone faturalarına kredi kartı ile “vade farksız” taksit kampanyası başlattı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.