Konya
°C
Yeni Meram
13.02.2017 04:22

Türkiye 2023’e Hazırlanıyor

Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yeni yüzü olacak dev projelerle Türkiye 2023’e hazırlanıyor. 2023 projeleri arasında enerjiden sağlığa, spordan alt yapıya kadar birçok alanda dev projelerin temelleri atılırken bir yandan da biten projelerin kapıları vatandaşlara hizmete açılıyor.

A+
A-
13.02.2017 04:22
0
7263
ABONE OL
Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yeni yüzü olacak dev projelerle Türkiye 2023’e hazırlanıyor. 2023 projeleri arasında enerjiden sağlığa, spordan alt yapıya kadar birçok alanda dev projelerin temelleri atılırken bir yandan da biten projelerin kapıları vatandaşlara hizmete açılıyor.

NÜKLEER SANTRAL İLE KESİNTİSİZ ENERJİ

Mersin’de kurulan Akkuyu Nükleer santrali yeni Türkiye’nin enerji kaynağı olacak önemli bir proje olarak Sinop’ta kurulacak ikinci nükleer santral ile bu alanda Türkiye söz sahibi bir konuma gelecek.  Mersin’de inşaat aşamaları devam eden santralin en kısa sürede tamamlanıp hizmete sokulması amaçlanıyor. Rus yapımı olacak Akkuyu Santrali’ne ek olarak Sinop İnceburun Nükleer Santral de Türk-Japon-Fransız İşbirliği ile yapılacak.  

TÜRKİYEYİ GELECEĞE TAŞIYACAK KANAL İSTANBUL PROJESİ

Yeni projeler ve fikirler arasında dünyanın da ilgisini çeken Kanal İstanbul projesi güzergâh çalışmaları ve zemin etütleri yapılan Kanal İstanbul Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak ve geleceği şekillendirecek proje olarak öne çıkıyor. Yakın gelecekte tamamlanması planlanan bu proje ile Türkiye 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşacak.

ÜÇÜNCÜ HAVAALANI

Birbiri ardına büyük projeleri hayata geçiren kamu, bir diğer önemli proje olan üçüncü havaalanı projesi ile Yeni Türkiye hedefleri çerçevesinde hızlı adımlar atılıyor. Dünyanın en hacimli havaalanlarından olacak olan üçüncü havaalanı önümüzdeki 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanıyor. 1 milyon metrekare alana kurulu olacak olan üçüncü havaalanı 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın sayılı havaalanlarından biri olacak.  

YERLİ ÜRETİMDE GAZA BASILDI

Dört tarafta ülkede yatırımlar devam ederken yerli üretim araçların üretiminde de gaza basıldı. Yerli askeri sanayi olarak büyük hamlelere imza atan kamu yatırımları özellikle askeri sanayide dünyada ses getirecek çapta projelere imza atıldı. Kirpi aracı ile karada asker sevkiyatı sağlayan yerli araç üretimi yanında Altay tankı ile tank envanteri güçlendirildi. Yarınlara daha güvenle bakmayı sağlayan ve istikbal göklerdedir ilkesini yaşatan kobra helikopter üretimi de yerli askeri sanayi için gurur kaynağı oluyor. Sivil ulaşım için de yeni Türkiye için projeler geliştirilirken bu alanda en önemli proje olarak yerli araba üretimi başı çekiyor. Prototipleri üretilen ve tasarımı gün yüzüne çıkan yerli otomobillerin seri üretimi de yakın zamanda gerçekleştirilmek üzere projeler yapılıyor. Bütün bu projeler yüksek konsantrasyon ve öz veri ile gerçekleştirilirken yarınlara daha güvenilir ve daha sağlam bakabilmek için siyası alanda da devri niteliğinde atılımlar hazırlanıyor. Yeni anayasa taslağı ile halkın önüne yeni bir model sunulurken hükümeti ve muhalefetiyle Türkiye yarınlarına güçlü adımlarla ilerliyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.