Konya
°C
Yeni Meram
27.12.2023 16:18

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Uzlaşırsak masadayız, yoksa oturmayız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın TÜRK-İş Genel Merkezi'nde Ergün Atalay ile yeni asgari ücret için görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmenin ardından Bakan Işıkhan ve Ergun Atalay ayrı ayrı açıklamalar yaptılar.

A+
A-
27.12.2023 16:18
27.12.2023 16:34
0
11293
ABONE OL

Gelen son dakika haberine göre asgari ücret toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan'ı, TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız." dedi.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise, "Uzlaşmazsak biz bu işe katılmıyoruz deriz. Burada 8 milyonu ilgilendiriyor, çoluk çocuk 30 milyon. Komisyon ne diyorsa onu yapıyoruz. Razı geleceğimiz bir rakam olursa varız deriz. Bu komisyon zaten adil bir komisyon değil. Ne demem gerekiyorsa noksansız söyledim, yine söylerim" diye konuştu.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği iki toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan tarafları bugün kabul etmesi bekleniyor.


ASGARİ ÜCRET NET 11 BİN 402 LİRA
Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.