Konya
°C
Yeni Meram
30.04.2021 00:57

Tam kapanmada cuma namazı kılınacak mı?

Tam kapanmanın ilk cuması için kısa bir süre kaldı. Cuma namazı kılınacak mı sorusu da tam kapanma genelgesinin yayımlanmasıyla birlikte merak konusu oldu. Buna göre, Cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, "Sokağa çıkma yasağında, tam kapanmada cuma namazı kılınacak mı, camiye gitmek serbest mi? İşte, yayımlanan son İçişleri Genelgesi'ne göre Cuma namazında son durum ve "Camiye gitmek serbest mi" sorusunun yanıtı...

A+
A-
30.04.2021 00:57
0
2200
ABONE OL
Cuma namazı ile ilgili sorgulamalar an itibariyle başladı. Son olarak 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı tam kapanma sürecinde camilerde Cuma namazı kılınabilecek. Camiler açık olacak. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek sadece Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınacağını duyurdu.

"CAMİLERİMİZ AÇIK"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan 'İyilik Vakti' programının konuğu oldu. Başkan Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek, şöyle konuştu: "Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah"
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.