Konya
°C
Yeni Meram
07.01.2024 13:56

Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum'un adı yer yer gündeme gelmektedir. Peki, Murat Kurum kimdir? Murat Kurum nerelidir? Murat Kurum kaç yaşında? İşte Murat Kurum'un siyasi kariyeri ve hayatı hakkında detaylar...

A+
A-
07.01.2024 13:56
07.01.2024 14:00
0
1748
ABONE OL

Murat Kurum AK Parti'de siyaset yapıyor. Bakanlık görevinde de bulunan Murat Kurum kimdir? diye internette bilgiler aranıyor. Bunun yanı sıra Murat Kurum nerelidir? sorusunun da yanıtı aranıyor. İşte Murat Kurum kaç yaşında? Murat Kurum'un siyasi kariyeri ve hayatı hakkında detaylar...

Murat Kurum kimdir?
Murat Kurum 7 Mayıs 1976 yılında Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum ile Konyalı memur Mehmet Kurum’un evladı olarak Ankara Çankaya’da dünyaya geldi. Üç kardeş olan Murat Kurum'un Dilek isminde ablası, Didem isminde bir kardeşi var.

Murat Kurum, ilkokula Konya’da Gazi İlköğretim Okulu’nda başladım. İnşaat mühendisi olan babası o dönem Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışıyordu. Mardin’e tayine çıkmasıyla 2. ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda devam etti. Sonra Ankara’ya geldi. 4 ve 5. sınıfı Seyranbağları’nda tamamladı. Ortaokul ve lisedeyse Mimar Kemal’e gitti. Üniversite sınavına girdiğinde babası gibi mühendis olmak istedi. Konya Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği’ne girdi. Ama gönlümde yatan inşaat mühendisliği yatıyordu. İlk yılın sonunda tekrar sınava girerek bu kez yine aynı üniversitede istediği bölümü kazandı. 1999 yılında, Türkiye’nin Marmara Depremi’yle sarsıldığı bir dönemde Selçuk Üniversitesinden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisansını ise Kentsel Dönüşüm alanında yaptı.

Mezun olduktan sonra işe temelden başladı. 1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştı. Kamuyla 2005 yılında TOKİ’de, Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalışmaya başladığında tanıştı.

2006-2018 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü sonrasında, 2009’da Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Emlak Konut’un rekor bir büyümeye ulaşması, marka değerini artırması için özveriyle çalıştı.

Murat Kurum Siyasi Kariyeri
2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak Murat Kurum, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Murat Kurum Kaç Yaşında?
Murat Kurum 7 Mayıs 1976 doğumludur. Ocak 2024 itibariyle 47 yaşındadır.

Murat Kurum Nerelidir?
Murat Kurum aslen Konyalıdır. Ankara Çankaya'da doğmuştur. Annesi Ankara Kızılcahamamlıdır. Babası ise Konyalıdır.

Murat Kurum Evli Mi?
Murat Kurum, Şengül Kurum ile evlidir.

Murat Kurum'un Kaç Çocuğu Var?
18 yaşında Mehmet, 15 yaşında Zeynep ve 5 yaşında Zehra isminde üç çocuğu var.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.