Konya
°C
Yeni Meram
23.11.2023 09:43

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! EK MTV ikinci taksitinde son gün yaklaşıyor

Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemek için süre 30 Kasım’da sona eriyor. Eğer araç sahipleri 30 Kasım'dan sonra ödeme yaparlarsa, aylık yüzde 3,5’lik gecikme zammı ile karşı karşıya kalacak.

A+
A-
23.11.2023 09:43
23.11.2023 10:00
0
2801
ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek motorlu taşıtlar vergisi getirilmiş, düzenlemenin iptali talebiyle söz konusu değişiklik Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı. Bu kararın ardından gözler gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi. 14 kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe yeni düzenlemeyle birlikte kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2,5'ten yüzde 3,5'e yükseltildi.

EK MTV'DE GECİKME ZAMMI UYARISI

Ek MTV'nin ilk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu. 14 Kasım'dan önce gecikme zammını ödeyenler yüzde 2,5 gecikme zammı ödedi. Hala ödemeyenleri ise yüzde 3,5'lik zam oranı bekliyor. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın da yüzde 87'si karşılanmıştı.

EK MTV ÖDEMELERİ NEREYE YAPILIYOR?

Ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksidi için ise son gün 30 Kasım. Gecikme zammına takılmak istemeyenler ödemelerini gerçekleştirdi. Hala ödemeyenler için ise sayılı günler kaldı. Ödemeler; Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve "GİB Mobil" uygulamasından yapılabiliyor. Yine anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebiliyor.


EK MTV ÖDEMESİ YAPILMAZSA NE OLUR?

Peki, ek motorlu taşıt vergisi ödenmezse ne olur? Bu durumda araç sahipleri taşıtların satış ve devir işlemlerini gerçekleştiremiyor. Çünkü bu sürecin gerçekleşmesi için MTV ile ek MTV'nin ödenmesi gerekiyor. Ayrıca ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurda, dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.