Konya
°C
Yeni Meram
28.05.2015 03:25

Milletvekili Adaylarını tanıyor muyuz?

Seçim yaklaştı. Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürürken vatandaş da adayları tek tek tanımaya çalışıyor. İşte 25. Dönem AK Parti Konya Milletvekili adayları

A+
A-
28.05.2015 03:25
0
5408
ABONE OL
Seçimlere sayılı günler kala, Milletvekilleri seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürürken vatandaşlar da Milletvekili adaylarını tek tek tanımaya çalışıyor. İşte 25. Dönem Konya AK Parti Milletvekili adayları...     1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet DAVUTOĞLU milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-1 Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959’da Konya’da doğdu. 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden çift anadal yaparak mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Doktora yaptı. 1990 yılında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent ünvanı ile çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında doçentlik unvanını,1999 yılında profesörlük unvanını aldı. 1995-2002 yılları arasında İstanbul’da farklı üniversitelerde ders verdi ve yönetici kadrolarında görev aldı. Dış politika konusunda Türkçe ve İngilizce kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunmaktadır. Ayrıca eserleri Arapça, Arnavutça, Farsça, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve Yunanca başta olmak üzere çeşitli dillere tercüme edildi. 2002 yılının Kasım ayında Başbakan Dışişleri Başdanışmanlığı görevine atandı ve 2009 yılının Mayıs ayına kadar Başbakan Başdanışmanlığı görevini sürdürdü. Görev süresi boyunca dış politikanın oluşturulması ve uygulanmasında etkin bir rol oynadı. 1 Mayıs 2009 tarihinde 60. T.C. Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak atandı. 61. T.C. Hükümeti’nde de Dışişleri Bakanı olarak görevine devam etti. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde AK Parti Genel Başkanı seçildi. 29 Ağustos 2014 tarihinde AK Parti Genel Başkanı olarak 62. Hükümeti kurdu. Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa BALOĞLU milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-2 1 Ocak 1967 de Konya Akşehir’de doğdu. Konya Milletvekili, Genel Cerrahi Uzmanı; İlk orta ve lise öğrenimini Akşehir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi alanında uzmanlığını yaptı. Kütahya E-tipi cezaevi, Akşehir Devlet Hastanesi acil tabibi olarak görev yaptı. Etimesgut devlet hastanesi ve Akşehir devlet hastanesinde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. Baştabip yardımcılığı ve Baştabiplik görevlerinde bulundu. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Akşehir belediye başkanı seçildi. 2011 Genel seçimlerinde Konya Milletvekili seçildi. Plan bütçe komisyon üyeliği yaptı. Genel merkez yerel yönetimler başkan yardımcısı olarak çalıştı. Halen Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
  3. Sıra Milletvekili Adayı Hüsnüye ERDOĞAN milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-3 Hüsnüye Erdoğan, 5 Mayıs 1965’te Konya'nın Sarayönü ilçesinde doğdu. Babasının adı Fikret, annesinin adı Dudu’dur. Tıp Doktoru; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Konya, Giresun ve Van’da çeşitli kurumlarda 23 yıl hekimlik yaptı. Bu illerde birçok vakıf, dernek ve meslek odasının sosyal ve mesleki projelerinde yer aldı. Temel düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdoğan, Prof. Dr. Ender Erdoğan ile evli ve 2 çocuk annesidir. 4. Sıra Milletvekili Adayı Ziya ALTUNYALDIZ milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-4 1965 yılında, Konya’nın Bozkır İlçesi’nin Hisarlık Kasabası’nda yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu, Hisarlık köyünde bitirdi. 1983 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1995 yılında ABD’de West Coast Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme İdaresi konusunda yüksek lisans derecesi aldı. Akabinde, İngiltere’de Londra Metropolitan Üniversitesi’nde Uluslararası Karşılaştırmalı Ticaret Hukuku konusunda diploma sonrası programı tamamladı. Çalışma hayatına, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bundan sonra sırasıyla Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında Uzman, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Devlet Yardımları Daire Başkanı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı, İhracat Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999-2002 yılları arasında 3 yıl süreyle Londra Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği görevini yürüttü. Ulusal ve uluslararası kaynaklarda yayımlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.
5. Sıra Milletvekili Adayı Muhammet Uğur KALELİ milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-5 01.02.1958 yılında Konya’da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Meliha’dır. Sanayici ve iş adamı olan Kaleli, hububat, bakliyat ticareti ile un fabrikası işletmeciliği yapmaktadır. 2009-2015 yılları arasında Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Çeşitli iş ve sosyal dernek kuruculuğu, üyeliği ve yöneticiliği yapmakta olan Muhammet Uğur Kaleli, lise mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır.   6. Sıra Milletvekili Adayı Leyla Şahin USTA milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-6 08.03.1973 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Liseyi okul birincisi olarak tamamlayıp, 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. Fakültedeki başarı derecesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak eğitimine İstanbul’da devam etti. 1999 yılında başörtüsü sorunu sebebi ile yurt dışına çıkıp Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam etti. 2003 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Türkiye’ye döndü. 1998 yılından beri aktif olarak STK’lar ile ilgilenmeye başladı. 2015 Şubat ayına kadar hekim olarak görevine devam etti.
  7. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet BABAOĞLU milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-7 1965 yılında Konya'da doğan Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Doğanhisar İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 1987 yılında Eğe Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü'nde, Yüksek Lisans Çalışmasını Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Doktora çalışmasını 1996 yılında İngiltere Nottingham Üniversitesi'nde Tarımsal Biyoteknoloji alanında yaptı. 2006 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Profesör ünvanı aldı. AB Erasmus programı çerçevesinde AB Ortak Tarım Politikası ve Türkiye (EU Common Agricultural Policy and Turkey) adlı dersi verdi. Yayın, kongre ve kitap yazarlığı, konferans gibi 120 civarında yurtiçi ve yurtdışı akademik faaliyette bulundu. 2010-2012 yıllarında Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevini yürüttü. 2012-2015 yıllarında Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi'nin Kurucu Başkanlığını görevini yürüttü. İngilizce, Arapça ve Almanca bilen Babaoğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.   8. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah AĞRALI milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-8 10.11.1969'da Konya'nın Kulu ilçesinin Tavşançalı kasabasında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tavşançalıda tamamladı.1987 yılında İstanbul Fatih Vatan Lisesinden mezun oldu, aynı yıl Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Üniversite yıllarımda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faal olarak görev aldı. Aynı yıllarda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneğinin kurucu başkanlığını yaptı. 1994 yılında mezun oldum ve aynı yıl Iğdır’da göreve başladı. 1995 yılının sonunda Niğde'ye tayin oldu. Niğde'de bulunduğum 4 yıl boyunca çeşitli mevkilerde görev yaptım. 1999 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerlik görevi bittikten sonra devlet memurluğu görevinden istifa ederek özel sektöre geçti. 15 senedir Konya'ya ve Konyalıya hizmet etme gayesiyle çalışmakta. Bir çok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde yer almakta. 2010'da Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevine geldi. Tanıtım Medya Başkanlığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde hizmet vermeye devam etmekte. Evli ve dört çocuk babası.
  9. Sıra Milletvekili Adayı Halil ETYEMEZ milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-9 03 Mayıs 1965’te Yusufeli’nde doğdu. Konya Ereğli nüfusuna kayıtlı. İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra sırasıyla Eğitim Yüksek Okulunu ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisansını tamamladı. Ülkemizin değişik vilayetlerinde uzun yıllar Öğretmenlik, yöneticilik ve Maarif Müfettişliği görevlerinde bulundu. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreterliği görevini 9 yıl sürdürdü. Birçok sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticiliklerinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini 4 yıla yakın sürdürdü. Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.   10. Sıra Milletvekili Adayı Rüveyde Gülseren IŞIK milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-10 Konya’nın Meram ilçesinde doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji Bölümlerinden mezun oldu. Minnesota Üniversitesinde Sosyoloji dalında doktora yaptı.
  11. Sıra Milletvekili Adayı Hacı Ahmet ÖZDEMİR milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-11 Özdemir, 1961 yılında Konya ili, Ilgın İlçesi, Çavuşçugöl Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu doğduğu yerde, orta öğrenimini Ilgın Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1984). Lise çağlarında bir öğrenci kuruluşunun Ilgın Şubesinde değişik görevler yürüttü. Yetmişli yılların sonunda ve seksenli yılların başlangıcında siyasi partilerde çalıştı. Lisans eğitimi esnasında ve sonrasında çeşitli vakıflarda ve sivil toplum kuruluşlarında bulundu, bir takım yayın kuruluşlarında Dergi Yazı İşleri Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Bir vakıfta “araştırmacı” sıfatıyla çalıştı (1992). Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki İhtisas Kursu’nu bitirdi (1992). 1997 yılında “Moğol İstilası ve Abbâsî Devleti’nin Yıkılışı-Cengiz ve Hülâgû Dönemleri (616-656/1219-1258)” adlı teziyle İslâm Tarihi Doktoru unvanını aldı. Arapça, İngilizce, Farsça bilmektedir. Üç çocuk babasıdır.   12. Sıra Milletvekili Adayı Ömer ÜNAL milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-12 01.11.1970 Konya doğumlu. Konya İmam-Hatip Lisesi’nden 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü başarı ile bitirdi. 1995-2004 yılları arasında MÜSİAD Konya Şubesi’nde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2004 yılında hizmet sektöründe ulusal ve uluslararası teşvik ve devlet destekleri konusunda mali danışmanlık hizmeti veren bir işletme kurarak ticari hayata başladı ve halen bu işletmede ortaklığı devam etmekte. 2005-2009 yılları arasında TEDAŞ’ın bağlı ortaklığı olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2009- 2010 yıllarında MÜSİAD Konya Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet etti. 2011-2013 yılları arasında Konya Ticaret Odası’nın bağlı ortaklığı olan KONYA ABİGEM’de (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 15 Nisan 2010- 1 Kasım 2013 tarihleri arasında AK Parti Karatay İlçe Başkanı olarak partimize hizmet etti. Orta derecede İngilizce ve Arapça az derecede Fransızca bilmekte. Evli, üç kız çocuğu babası.
  13. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa KAYA milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-13 12.10.1987 Konya Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ereğli'de tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde okudu. Halen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü son sınıf öğrencisidir. 2010 yılında çalışmaya başladığı Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde'ki Yetkili Memurluk görevinden 7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde aday olabilmek için Şubat ayı içerisinde ayrıldı. Siyaset sahnesine çok küçük yaşlarda Refah Partisi'nin son zamanlarında giren, Fazilet Partisi'nde dava şuurunu perçinleyen Kaya, kuruluş aşamasından bugüne gelinceye kadar Ak Parti'nin girmiş olduğu bütün seçimlerinde ve yapmış olduğu bütün faaliyetlerinde bir nefer olarak çalıştı.
  14. Sıra Milletvekili Adayı Ömer Faruk KANIK milletvekili-adaylarini-taniyor-muyuz-14 1978 yılı Seydişehir doğumlu olup, Ilgın kütüğüne kayıtlıdır. İlköğrenimine Seydişehir’de başladı ve Kütahya’da bitirdi. Orta ve Lise öğrenimini Konya’da bitirdi. 1997 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünü kazandı ve bu bölümden mezun oldu. Yine Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalında 2002 yılında Yüksek Lisansına başladı, 2004 yılında Maden Yüksek Mühendisi ünvanını aldı. 2006 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği bölümünde doktorasına başladı. İş hayatına ise 1992 yılında ticaret yaparak başlayan Ömer Faruk KANIK, ailesiyle birlikte 10 yıl ticaret yaptıktan sonra Üniversiteyi bitirip Mühendis ünvanı almasıyla kendi mesleğine yöneldi. Birçok alanda çalışmalarının ardından fabrikada modernizasyon çalışmalarının hızlanmasıyla Yatırım Grubu’nda görevlendirilmiş olup, hala aynı departmanda çalışmaya devam etmektedir. Ömer Faruk KANIK, evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.