Konya
°C
Yeni Meram
20.10.2023 10:54

Meram Belediyesi, Yaylapınar Mahallesi’nde bin 300 vatandaşa daha tapularını teslim etti

İmar uygulama çalışmalarını aralıksız sürdüren Meram Belediyesi, Yaylapınar Mahallesi’nde 1 milyon 553 bin metrekarelik alanda daha çalışmalarını tamamlayarak bin 300 hak sahibine tapularını teslim etmeye başladı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yürüttükleri yoğun programın, ilçenin imar ve mülkiyet sorunu tamamen çözülünceye kadar devam edeceğini söyledi

A+
A-
20.10.2023 10:54
20.10.2023 11:25
0
2335
ABONE OL

İmar ve 18. Madde çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Meram Belediyesi, Yaylapınar Mahallesi’nde (Eski Yaylapınar Süleymaniye Mahallesi’nde) 1 milyon 553 bin metrekarelik bir alanda daha imar uygulaması çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar neticesinde toplam 603 adet imar parseli oluşturuldu ve yaklaşık 1300 kişi yeni tapularına kavuşmaya başladı. Tapu dağıtımları için belediye meclis salonunda düzenlenen törene, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Yaylapınar Mahalle Muhtarı Hilmi Serin ve mahalleliler katıldı.

BAŞKAN KAVUŞ; “ŞEHRİN PLANLI GELİŞİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tapu dağıtımı töreninde yaptığı konuşmaya yerel yönetimlerin en temel görevinin şehrin planlı, sağlıklı gelişimini sağlamak olduğunu hatırlatarak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hemşehrilerinin kendilerine duyduğu güvenin hakkını vermek amacıyla imar ve mülkiyet sorunları için ciddi bir çalışma sergilediklerini ifade etti. Meram’ın bugünkü sorunlarının çözümü ve yarına güvenle bakmasının temel şartının bu konuyu ilçenin gündeminden tamamen çıkmasıyla mümkün olduğunu belirten Başkan Kavuş, “Bu sebeple, göreve geldiğimiz andan itibaren enerjimizin ve mesaimizin büyük çoğunluğunu bu alanda harcadık, harcamaya da devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; 18. Madde ve revizyon plan çalışmalarını tamamlamadığınızda en temel altyapı gereksinimlerini dahi karşılayamıyor, her alanda sıkıntılar yaşıyorsunuz. İnşallah bu sorunu tamamen bitirecek, ilçemizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “27 MİLYON METREKAREDEN FAZLA BİR ALANDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI”

İmar ve mülkiyet sorunları geride kalmış, mutlu, huzurlu, güvenli ve geleceğe güvenle bakan bir Meram için son dört buçuk yılda 27 milyon metrekareyi aşan bir alanda 18 uygulaması gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu alanda oluşturulan imar parsel sayısı 6941, malik sayısı ise 28 bin 200 kişiyi buldu. Bununla birlikte ilçe genelinde 7 milyon 179 bin metrekarelik bir alanda da imar uygulaması gerçekleştirildi. Bugün tapularını dağıttığımız Yaylapınar Mahallesi’nde de yapılan imar uygulaması 1 milyon 553 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Uygulamada toplam 603 adet imar parseli oluşturuldu ve yaklaşık 1300 kişi yeni tapularına kavuştu. Yeni tapuları hak sahiplerine, ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun. Meram’ın hızlı, planlı ve sağlıklı gelişimi için bugüne dek gösterdiğimiz özenli ve yoğun çalışmayı bu sorunu tamamen ortadan kaldırana dek sürdüreceğimizi tüm hemşehrilerimin bilmesini isterim.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.