Konya
°C
Yeni Meram
06.03.2017 09:45

Mahalleli üç yıldır çözüm bekliyor

Meram’da oturdukları mahalledeki yabancı uyruklu komşularının yakıt olarak kullandığı maddeler yüzünden sağlıklarından olduklarını belirten iki yaşlı kadın, sorunlarına 3 yıldır çözüm bulunamadığını anlattı

A+
A-
06.03.2017 09:45
0
7057
ABONE OL
Meram’da oturdukları mahalledeki yabancı uyruklu komşularının yakıt olarak kullandığı maddeler yüzünden sağlıklarından olduklarını belirten iki yaşlı kadın, sorunlarına 3 yıldır çözüm bulunamadığını anlattı. Meram ilçesi Saadet Mahallesi sakinleri, yaklaşık üç yıldır yabancı uyruklu komşularının neden olduğu sorunlarına bir çözüm bekliyor. Yabancı uyruklu komşularından şikâyetçi olan mahalle sakinleri, yaklaşık üç yıldır sağlıkları için mücadele ediyor.  Mahallelerine taşınan yabancı uyrukluların, ısınmak için naylon, poşet, ayakkabı ve plastik yaktığını ifade eden mahalle sakinleri, dumandan ve kokudan çok rahatsız olduklarını, zehirli dumanın evlerinin içine kadar girdiğini, çocuklarının ve kendilerini mağdur olduklarını ifade ederek gerekli yerlere şikâyetlerini iletseler de sorunlarına bir çözümün bulunmadığını söylediler.

ÜÇ YILLIK SORUN RESMEN KÂBUSLARI OLDU

Yabancı uyruklu komşularının ısınmak için naylon, poşet, ayakkabı ve plastik yakması sonucu neden oldukları sorunun, sağlıklarını tehdit ettiğini ifade eden Meram ilçesi Saadet Mahallesi sakinlerinden 51 yaşındaki Fatma Sağlam, “ Ben 51 yıldır, Saadet Mahallesi’nde oturuyorum. Yabancı uyruklu vatandaşların taşınmasıyla hayatımız altüst oldu. Onların ısınmak için yaktığı şeyler adeta hayatımızı kâbusa çevirdi. Bacadan etrafa resmen zehir saçılıyor. Yaktıkları şeylerin kokusundan ve dumanından mahalleli evinde duramıyor. Tabii ilk zamanlar kendilerini kibar bir dille uyardık ama bizi hiç dikkate almadılar. Isınmak için kullandıkları poşet, naylon, plastik gibi şeyleri yakmaya devam ettiler. Maddi olarak çok kötü durumda da değiller. Devlet gereken yardımı zaten fazlasıyla yapıyor. Odunları, kömürleri de var ama buna rağmen onlar ısınmak için başka şeyleri tercih ediyorlar. 3 yıl içinde üç ayrı yabancı uyruklu aile taşındı mahallemize. Bu üç ayrı aile de hep aynı sorunla çıktı karşımıza” dedi.

“KARŞIMIZDA ARTIK YETKİSİ OLAN BİRİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Üç yıldır aynı sorunla boğuştuklarını ve gerekli yerlere şikâyetlerini ilettikleri halde bir sonuç alamadıklarını ifade eden Fatma Sağlam, “Hiç kimse bize yardımcı olmadı. Gerekli olan her yere gittik, çok mücadele ettik. Yardım etmek yerine bizimle daha çok dalga geçtiler. Yetkililerin hiçbiri sorunlarımızı doğru düzgün dinlemiyor. Çoğu yetkili ise ‘Yetkimiz yok’ diyor. Üç yıldır karşımızda yetkisi olmayan yetkilileri görüyoruz ama yeter artık. Karşımıza yetkisi olan biri çıksın artık istiyoruz. Üç yıldır bizler mahalle sakinleri olarak burada zehir soluyoruz. Dumandan ve kötü kokudan kendi evimize giremez hale geldik. Böyle zamanlarda gece yarılarına kadar parklarda, sokaklarda, camilerde zaman geçiriyoruz” diye konuştu.

“BAŞKA MAHALLELERE TAŞINMAK ZORUNDA KALDIK”

Dumanın ve kötü kokunun sağlıklarını tehdit ettiği için başka mahalleye taşınmak zorunda kaldıklarını belirten Fatma Sağlam, “Mahallemizi değiştirerek başka evlere taşındık ama maddi durumumuz yeterli olmadığı için tekrar Saadet Mahallesi’nde bulunan kendimize ait evimize geri dönmek zorunda kaldık. Yine aynı sorun, aynı kabus. Artık imdat diyoruz. Kim bize merhamet edecek bilmiyorum. Lütfen şikayetimize kulak versinler. Artık çözüm istiyoruz çözüm” şeklinde konuştu.

“AİLEMLE BİRLİKTE ÜÇ YILDIR CEHENNEMİ YAŞIYORUZ”

Beş çocuk annesi ve eşi engelli olan Zehra Kılıç ise “Evimizin karşısına yabancı uyruklu vatandaşların taşınmasıyla hayatımız cehenneme döndü. Onlar benim vatanımda cenneti yaşarken ben de üç yıldır cehennemi yaşıyorum. Mahalle sakinlerinin, ailemin, benim ve çocuklarımın sağlığı tehlikede. Bütün yetkililere gittik ve ‘Biz ölüyoruz. Ağzımızdan, burnumuzdan kan geliyor’ dedik ama yetkililer sessiz kalmayı tercih etti. Sorunlarımıza kulaklarını tıkadılar. Gittiğimiz yerlerden azarlanarak kovulduk. Sağlılığımızdan olmamak için hayat mücadelesi veriyorum. Acil çözüm istiyoruz” dedi.

 “SAĞLIĞIMI KAYBETTİM”

Yabancı uyrukluların yaktığı naylon, poşet, ayakkabı ve plastikten çıkan dumandan ve kötü kokudan dolayı sağlığını kaybettiğini ifade eden Zehra Kılıç, ‘Bizi ölüme terk ettiler. Dumandan ve kötü kokudan dolayı ağzımızdan burnumuzdan kan geliyor. Bende nefes darlığı başladı ve her geçen gün daha da kötüye gidiyorum. Dumandan dolayı zehirleniyorum. Kaç defa hastaneye gittim, sayısını hatırlamıyorum. Çok zor günler geçiriyoruz. Her gün, o kötü kokuya ve dumana bugün de maruz kalacak mıyım diye korkuyorum. Artık bu korkuyu yaşamak istemiyorum. Artık birileri bizim elimizden tutsun. Nefeslerimizi yarım alıyor” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLIĞIMIZLA SORGULANDIK, DÜŞMAN YAPILDIK”

Yabancı uyruklulara karşı olmadıklarının da özellikle altını çizen mahalle sakinlerinden Zehra Kılıç, “Biz kesinlikle yabancı uyruklulara karşı değiliz. Bizler sadece sağlımız için mücadele ediyoruz ama maalesef bizleri yabancı uyruklu düşmanı yaptılar. ‘Biz ölüyoruz’ diyoruz ama karşımızdakiler bizi Müslümanlığımızla, insanlığımızla sorguluyor. Kendi mahallemde, kendi vatanımda ben mülteci oldum. Ev ev, sokak sokak dolaşıyorum. Bende yardım istiyorum artık” ifadelerine yer verdi. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.